Érdekes endokrin esetek

Egyetem

A belső elválasztású mirigyek betegségeinek korszerű kezelési módjait és a hormonzavarok aktuális kérdéseit vitatják meg a Debreceni Egyetem szakemberei, január 27-én a DAB Székházban.
A korszerű lipidcsökkentő kezelések és a pajzsmirigy daganatos elváltozásainak diagnosztikája, korszerű terápiája szerepel a mintegy 20 esztendős múltra visszatekintő endokrin szimpózium vezető témái közt.
A hagyományos éves szakmai eseményen a régió vezető és gyakorló endokrinológusai találkoznak.

A tudományos programon a szakemberek az előadásokat követően esetbemutatásokat hallhatnak többek közt a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a mellékvese és az agyalapi mirigy betegségeinek, valamint a diabétesz diagnosztikájával kapcsolatban. Az érdekes klinikai esetek megvitatása hasznos ismereteket nyújt a terület szakembereinek, akik az endokrinológiai ellátás aktuális kérdéseivel is foglalkoznak majd.

A Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézetének Endokrinológia, Anyagcsere és Klinikai Farmakológiai Tanszéke, valamint az MTA DAB Endokrinológia Munkabizottsága által szervezett rendezvény részletes programja az alábbi linken olvasható:
http://tab.mta.hu/debreceni-teruleti-bizottsag/esemenyek/erdekes-endokrin-esetek