Nem engedte, hogy lefényképezzék a trágyáját

Rendőrség

A természetvédelmi őr fotózni akart, ezért a hajdúnánási férfi rátámadt – hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban kell felelnie. A gyanúsított tulajdonában Hajdúnánás külterületén NATURA 2000 minősítésű, legelő művelési ágú földterület van, amelyre 2017. január 10-ét megelőzően szerves trágyát helyezett el.

2017. január 10-én a délelőtti órákban a sértett természetvédelmi őr területbejárást és ellenőrzést végzett. A gyanúsított tulajdonában lévő földterületen jogellenesen elhelyezett szerves trágyát le akarta fényképezni, azonban a férfi ezt megakadályozta, megragadta a fényképezőgépen lévő objektívet.

A sértett újra megpróbált fotózni, azonban ekkor a gyanúsított megfogta a természetvédelmi őr kabátjának nyakrészét és azzal együtt megrángatta a sértettet. A sértett felszólította a gyanúsítottat, hogy magatartását hagyja abba, azonban a férfi csak azt követően engedte el a természetvédelmi őr ruházatát, amikor közölte, hogy rendőrt fog hívni.

A sértettnek a hajdúnánási férfi sérülést nem okozott. A természetvédelmi őr a hatályos jogszabályok értelmében hivatalos személy. A büntetlen előéletű, cselekményét elismerő vádlottat a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt napokon belül a Hajdúböszörményi Járásbíróság elé állítja.