Nagy az érdeklődés, tovább tart nyitva az Impressziók című kiállítás Debrecenben

Kultúra

Az Impressziók Monet-tól Van Goghig, Matisse-től Warholig című tárlat a Modem eddigi egyik legjelentősebb programja, melyre eddig harmincezren váltottak jegyet. A kiállítás meghosszabbításával, a rendkívüli nyitvatartással, valamint az iskolai különbuszok indításával lehetőség nyílik rá, hogy a diákok szervezett keretek között láthassák az alkotásokat. A több mint 10 milliárd biztosítási értékű kiállításon olyan alkotók munkáival találkozhatnak, akiknek nevét a tankönyvekből, iskolai órákról már ismerhetik.

Az Impressziók Monet-tól Van Goghig, Matisse-től Warholig című kiállítás nem csak debreceni, de országos viszonylatban is jelentős. Ezt bizonyítja, hogy a tárlatra érkezők közel 1/3 arányban Budapestről, illetve más vidéki városokból, valamint a látogatók további 10%-a pedig külföldről érkezett, hogy láthassa a nem mindennapi kiállítást.

OKTÓBER ELSŐ VASÁRNAPJÁIG LÁTHATÓ A KIÁLLÍTÁS

Csaknem harmincezren látták eddig a 2018 júniusában nyílt Impressziók Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig című kiállítást a MODEM-ben. Az évtized tárlatának és a művészeti központ eddigi egyik legjelentősebb programjának tartott kiállítás eredetileg 2018. szeptember 23-án zárt volna. A rendkívüli érdeklődésre tekintettel azonban a több mint 10 milliárd forint biztosítási összértékű anyagot kölcsönző Johannesburgi Művészeti Galéria és a MODEM, illetve a két intézményt fenntartó két város, Johannesburg és Debrecen egüttműködésének köszönhetően a páratlan kollekció két héttel tovább, október 7-ig tekinthető meg a cívisvárosban.

RENDKÍVÜLI NYITVATARTÁS ISKOLÁSOKNAK

Mivel a tárlat nyáron nyílt meg, a diákoknak csak most van lehetőségük szervezetten megnézni azt. A kiállításon olyan alkotók munkáival találkozhatnak, akiknek nevét a tankönyvekből, iskolai órákról vagy olvasmányaikból már ismerhetik, ezért a Modem szeretné, ha minél többen “élőben” is láthatnák Van Gogh, Picasso, Monet, Cézanne, Matisse, Courbet, Degas, Rodin, Andy Warhol és további neves 19., 20. századi festők képeit. Ennek érdekében szeptemberben rendkívüli nyitvatartással üzemel a Modem: szeptember 10-től külön az iskolások kedvéért hétfőnként is nyitva tartunk (8-tól 14 óráig), a többi hétköznap pedig már reggel 8.00 órától várják a diákokat a művészeti központban.

IMPRESSZIÓK-KÜLÖNBUSZ ISKOLÁSOKNAK

A tárlat iskolások körében való népszerűsítését a város is támogatja: szervezett buszokkal nyújtanak lehetőséget a kiállítás megtekintésére.

Szeptemberben és október elején különbusszal is utazhatnak – térítésmentesen – a diákok az Impressziók kiállításra. A Modem rendkívüli projektje révén azok az iskolák, amelyekből egy tömegközlekedési eszközzel nem lehet eljutni a művészeti központba, ingyen igénybe vehetik az úgynevezett Impressziók-járatot, amennyiben az iskolából egyszerre három osztály utazna a tárlatra, és a tervezett utazás előtt nyolc nappal jelzik az igényt.

Az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni az Impressziók kiállításra indított különbuszokkal kapcsolatban: regisztracio@modemart.hu, vagy +36202146845

PEDAGÓGUSOKNAK

A pedagógusok részére szeptember 5-én nyílt napot tart a Modem, amely során egész nap, 10.00 és 18.00 óra között ingyenesen nézhetik meg az Impressziókat a tanítók, tanárok. Szintén nekik szól ezen a napon Süli-Zakar Szabolcs kurátor tárlatvezetése, amely 14.00 órakor kezdódik.