Böjte Csaba ferences szerzetes

Böjte Csaba ferences szerzetes Debrecenbe látogat

Kultúra

Böjte Csaba ferences szerzetes eleget téve debreceni barátai meghívásának november 6-án délelőtt a cívisvárosba látogat. A “Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület” évek óta feladatának tartja, hogy a nyári szünetben gyermekeket fogadjon Csaba testvér gyermekotthonaiból, s együtt táboroztassa őket a helyi gyerekekkel.

Ugyanez a lelkes csapat segített abban, hogy a 2014-ben a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásába került keresdi Bethlen-kastély fejújításához Debrecenből is érkezzen támogatás. A keresdi Bethlen-kastély ügye nem múlt idejű. Csaba testvér a kastélyt illetően úgy látta és látja, az előtte álló ötven évre lesz feladat bőven.

Akinek lehetősége van, a debreceni alkalmakon lehetősége lesz segíteni, akár könyvvásárlással is.

Eddigi támogatás:

– Az Egyesület először 2014 adventjében az Apolló moziban hívta fel a figyelmet egy kiállítással arra, hogy milyen állapotú az épület.
– 2015 júniusában egész napos látogatásra hívták Csaba testvért, aki akkor megjelent könyve kapcsán az Ünnepi Könyvhét programjára egy ajándék zenekarral, a csíkszeredai ROLE együttessel érkezett.
– Ugyanabban az évben a ROLE-t a Szent Anna-napi búcsún hallhatták a debreceniek a Nagyerdőn.

Berekméri Dalma, az Egyesület elnöke örömmel számolt be arról, hogy keresdi látogatása során a kastély egy szárnyát így mutatták be: „a debreceni szárny”.
Egy kicsiny debreceni szelet Keresden, mely a Debrecenből érkező adományoknak köszönhetően újult meg, vált lakhatóvá.

Böjte Csaba programja Debrecenben:

9.00-10.00, Karakter 1517 Kávézó (Nagytemplom mögötti Emlékkert)

11.15 Megtestesülés Plébánia (Borbíró tér 9.)

A ROLE zenekar ugyanezen a napon a Szent László Domonkos Plébánián szolgál, a fél 10-es misén.

Délután Csaba testvért már Pécsre várják.