Min múlik az, hogy mennyit fogyaszt az elektromos fűtőtest?

Gazdaság

A korszerű elektromos fűtés alkalmazása kapcsán az egyik legfontosabb kérdés értelemszerűen az, hogy pontosan milyen tényezők és szempontok befolyásolják az energiafelhasználás tényleges mértékét.

Leginkább erre igyekszünk majd rávilágítani a bejegyzés keretei között. Megmutatjuk tehát, hogy a korszerű elektromos fűtés energiafelhasználását miként tudjuk akár mi magunk is alakítani.

Ideje már elfelejteni, hogy elektromos fűtést működtetni sok pénzbe kerül

Meglepő, hogy valamilyen oknál fogva sokaknál a mai napig fennáll az egyébként hamis elgondolás. Pedig nagyon is ideje volna már elfelejteni a régebbről hozott híreket, amikor az elektromos fűtés tényleg nem volt olcsó.

Be kell azt látni, hogy azóta már eltelt tizenöt, vagy talán húsz év is. Az elektromos fűtési megoldások fejlesztésén dolgozó mérnökök és szakemberek pedig nem tétlenkedtek időközben. Sőt, komoly lépéseket tudtak megvalósítani az elmúlt évek során.

Ennek megfelelően ma már nyugodtan azt lehet mondani, hogy az elektromos fűtés költséghatékony alternatívát jelent a hagyományos értelemben vett megoldásokkal szemben.

Tényezők, amelyek hatással vannak az elektromos fűtés energiafogyasztására

Mindenekelőtt sok múlik azon, hogy az elektromos fűtőtestek által fűtött épület energetikai szempontból milyen szinten áll. Ugyanis a nem megfelelően szigetelt épületben, ahol még a nyílászárók is kiengedik a meleg levegőt, ott bizony extrán kell dolgoznia az elektromos fűtőtesteknek is.

Mindenképp ide sorolandó még az is, hogy mennyire akarunk meleg levegőt teremteni az adott helyiségekben. Minél magasabb hőmérséklet elérése a cél, annál több lesz az energiafogyasztás.

Az Elektromoskonvektorok.hu webáruház elektromos konvektorai is rendelkeznek azokkal a fejlett funkciókkal és megoldásokkal, amelyeknek köszönhetően precízen alakítható az energiahasználat mértéke.

No és persze az sem egy lényegtelen tényező, hogy az elektromos fűtőtestek elhelyezését mennyire sikerül optimálisan megoldani. Ugyanis nem lehet azt eléggé hangsúlyozni, hogy tudatos elhelyezéssel a fűtés érvényesülésének nem lesz semmilyen akadálya, tehát az energiahasználat is eredményesen redukálható. 

Innovatív megoldások, amikkel tetszőlegesen alakítható az energiafogyasztás mértéke

Ide sorolandó a tűpontos szabályozhatóság kérdése, amivel hőfokra, percre és napra pontosan megadható, hogy az éppen használatos elektromos fűtőtest mikor dolgozzon, illetve mennyire intenzíven fogyasszon energiát.

Ha pedig ezt még sikerül okostechnológiával is megfejelni, energiafelhasználás szempontjából az jelentheti gyakorlatilag a legmagasabb szintet. Elvégre helytől és időtől függetlenül is hajszálpontosan alakítható az energiafelhasználás tényleges mértéke.