Vízhajtás természetesen – A matcha tea különleges hatásai

Gasztro

Miért és milyen esetekben lehet indokolt a különféle vízhajtók alkalmazása? Egyáltalán milyen hatása van a szervezetre nézve? Erről gyűjtöttük most össze a legfontosabb tudnivalókat. 

Mit jelent a vízhajtás?

Előfordul, hogy a szervezetben túlzottan felgyülemlik a felesleges víz, amit a szervezet nem tud hasznosítani. Ilyenkor és egyes betegségek esetén is kiemelten fontos ettől megszabadulni, hiszen a szív működésére és a vérnyomásra nézve is káros lehet.

A legjobb megoldások minden esetben a természetes módszerek közül kerülnek ki, így a különféle gyógyhatású teák is ide tartoznak. Azonban még közülük is kiemelkedik a minőségi, méregtelenítő hatású matcha tea. Időről időre tehát érdemes beépíteni a napi rutinunkba, hiszen nemcsak a víz távozik a szervezetből, de hasznos tápanyagokat és vitaminokat is bejuttatunk általa. 

Az egészség mindenek előtt

Természetesen az elsődleges szempont mindig az, hogy pontosan kövessük a kezelőorvos utasításait akkor is, ha vízhajtó gyógyszer szedését tartotta a legmegfelelőbb kezelésnek. Azonban mi magunk is sokat tehetünk az egészségünk érdekében. Egyéb jótékony tulajdonságai mellett a zöld tea pozitívan befolyásolja a vízvisszatartást és az anyagcserét is. Egy különleges fajtája, a matcha tea azonban ezeknek a hatásoknak a többszörösét képes kifejteni. 

Napi egy vagy két csésze matcha tea elfogyasztása már látványos eredményeket hozhat mind az egészségedet, mind az alakodat nézve. Amellett, hogy beindítja a természetes súlycsökkenést és a zsírégetést, segít kiüríteni a méreganyagokat és a felesleges vizet a szervezetedből. A nap folyamán pedig természetes, folyamatosan felszabaduló energiát biztosít, annak ellenére is, hogy egyáltalán nem tartalmaz több koffeint, mint a kávé. Így a napi feladataidra és a környezetedre is több energiád lesz, egyúttal az egészséged is szárnyalni fog. Jól hangzik, igaz?

Hol szerezhetem be a matcha teát?

Magyarországon az M Matcha csapata forgalmazza a legmagasabb minőséget képviselő, japán teafarmokról származó matcha teát. Elég csak kiválasztanod a számodra legmegfelelőbbet, és máris érezheted a nem mindennapi ízvilágot és a kivételes hatásokat. A bőröd sokkal szebbé és puhábbá válik, az immunrendszered hatékonyabban veszi fel a harcot a betegségekkel szemben, a szellemi frissességed is teljesen megújul, nem beszélve az állóképességedről.

Feldobhatod vele a reggelidet, de készíthetsz belőle édességet is, esetleg egy ízletes turmixot. A matcha latte pedig egészen biztosan az egyik kedvenced lesz. Nézd meg az M Matchánál elérhető recepteket, számos ínycsiklandó finomságot találhatsz!

Ne habozz, ha te is szeretnél élni a matcha tea által nyújtott jótékony hatásokkal, rendelj minőségi, japán matcha teát az M Matchától!