Elismerést kapott a Balásházy

Egyetem
Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma. A kitüntető címet három évig használhatja a pallagi intézmény.

A Balásházy 2010-től már regisztrált Tehetségpontként működött, az itt szerzett tapasztalatok és eredmények alapján adta be a kiváló Tehetségpont címre vonatkozó akkreditációs kérelmét tavasszal. Az eljárásban az iskolában folyó tehetséggondozó programot vizsgálta és értékelte a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által felkért szakmai bizottság a tanulók beválogatásától kezdve, a gondozó programokon és a hatásvizsgálaton keresztül.

A Balásházy diákjai számtalan kutatómunka közül választhatnak és különböző vizsgákra, versenyekre, konferenciákra felkészítő programokban vehetnek részt földrajzból, irodalomból, angolból, szakmai tantárgyakból és a különböző művészeti ágakból (ének, tánc). A tehetséges sportolók pedig a futsal Diákolimpiára edzhetnek kiemelkedő szakmai támogatással.

Emellett számos tematikus rendezvény szervezésével ad lehetőséget az iskola a fiatalok tehetségének kibontakozására: Környezetvédelmi Konferencia és ÖKO nap, Wass Albert vers- és prózamondó verseny, szakmai hét a Debreceni Egyetem oktatóinak részvételével, szakmai fórum „Pallagról indultam” címmel, sportszakmai program a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet oktatóinak közreműködésével.

A Balásházy tehetséggondozó munkáját a kiváló pedagógusok és az egyetem neves szakemberei mellett olyan szervezetek és intézmények segítik, mint a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA), a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC), a gróf Wass Albert Társaság és a Cambridge Nyelviskola.