Nemzetközi bioetikai elismerés

Egyetem

A Debreceni Egyetem Magatartástudományi Intézetének kutatóját választották a European Society for Philosophy of Medicine and Healthcare elnökévé.

Kakuk Pétert, a Népegészségügyi Kar Magatartástudományi Intézetének munkatársát augusztus 19-én a „European Society for Philosophy of Medicine and Healthcare” (ESPMH) soros elnökévé választották a társaság jubileumi, harmincadik taggyűlésén, melyet az ESPMH évente megrendezett tudományos konferenciáján tartottak Zágrábban.

A Magatartástudományi Intézet munkatársa az ESPMH vezetőségének tagja lesz az elkövetkezendő hat évben, mivel három évig tölti be a soros elnöki, majd még három évig a társaság elnöki posztját.

AZ ESPMH a legjelentősebb európai bioetikai társaság, több mint 300 aktív taggal és egy elismert nemzetközi folyóirattal rendelkezik a Springer kiadónál (Medicine Health Care and Philosophy), mely a jelenlegi rangsorokban a világon a top 10-ben szerepel a “Tudománytörténet és tudományfilozófia”, és a legjobb 25 között az “Etika”kategóriában.

unideb.hu