Szemétmentes lett a Hármashegyalja

Egyetem

Harminc zsák szemetet szedtek össze egyetemi önkéntesek a Zsuzsi-vonat végállomásán és környékén.

Második alkalommal rendezett a június 5-i környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódóan szemétszedési akciót a Debreceni Egyetem Műszaki Karának Környezet- és Vegyészmérnöki Tanszéke, amelyhez nemcsak hallgatók, de középiskolás diákok is csatlakoztak: több mint negyven önkéntes szállt fel június 6-án délután a Zsuzsi-vonatra, hogy megtisztítsa az erdőspusztai területet.

– Az önkéntesek két csoportban a Zsuzsi-vonat végállomásának környékét és az erdőben vezető turistautakat egyaránt végigjárták, három óra alatt harminc zsák szemetet gyűjtöttünk össze, amit az AKSD Kft. támogatásával sikerült elhozni a területről. Az akcióban a Műszaki Kar oktatói és hallgatói, valamint a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának önkéntesei mellett idén középiskolások is részt vettek, akik igazolást is kaptak társadalmi tevékenységükről – értékelte az akciót Bodnár Ildikó, a Környezet- és Vegyészmérnöki Tanszék vezetője.

Az együttműködés a Zsuzsi Erdei Vasúttal a tervek szerint ősszel folytatódik, akkor nemcsak a végállomás körüli erdőséget, de a vonatpálya melletti területet is szeretnék az egyetemi környezetvédők megtisztítani a nyáron odakerülő szeméttől.

unideb.hu