A világ élvonalában az agrárképzés

Egyetem

Továbbra is őrzi előkelő helyét a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb, tudományterületi rangsorában a Debreceni Egyetem agrárképzése.

A Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings több mint egy évtizede évente elkészíti a legjobb hétszáz egyetem világrangsorát, amelyhez kapcsolódóan hatodik alkalommal szerkesztették meg a felsőoktatás tudományterületek szerinti sorrendjét is. Több mint 4200 intézményt értékeltek, ebből 945-öt rangsoroltak.

Idén a Debreceni Egyetem hat tudományterületen – agrár, orvostudomány, modern nyelvek, biológia, kémia és matematika – szerepel a top400-ban. Az agrártudományi képzés (Agriculture & Forestry) – a tavalyihoz hasonlóan – az előkelő 151-200. helyen áll, amelyet az orvostudomány (Medicine) követ a 201-250. helyen. A modern nyelvek (Modern Languages) a lista 251-300. helyén végeztek az összehasonlításban, míg a biológiai (Biological Sciences), valamint a kémiai (Chemistry) és a matematikai (Mathematics) tudományterületeket egyaránt a 301-400. helyre rangsorolták.

A QS 2015/16-os rangsor összeállításánál figyelembe vették – többek között – a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar szereplését a nemzetközi tudományos adatbázisokban, de a vendégoktatók -kutatók, valamint a külföldi hallgatók aránya is döntő szempont volt.

Az összegyetemi rangsorban – amelyet minden év őszén hoznak nyilvánosságra – a Debreceni Egyetem 2012 óta őrzi a 601-650. helyét.

Bővebb információ a Debreceni Egyetem eredményeiről:

http://www.topuniversities.com/universities/university-debrecen