A hátizomnak is jár a törődés

Wellness

A férfiak és a nők számára is fontos a kidolgozott hátizom. Egyrészt rendkívül jól mutat a nyári ruhákban, topokban és pólókban, ha izmos egy hölgy vagy egy úr háta. Másrészt, ha odafigyelünk arra, hogy hátizmaink is erősek legyenek, elkerülhetjük a hát- és derákfájdalmakat, mely oly sok ember életét keseríti meg.

Az izmos, erős hát tehát minden szempontból előnyös. Az alábbiakban utánajárunk annak, hogyan tehetünk szert kidolgozott hátizomra.

Hátlehúzó gép a hátizomépítés szolgálatában

A hátizom erősítése kitartó és rendszeres munkával érhető el. Ha ehhez profi, jó minőségű kondigépeket használunk, még hamarabb érezhetjük az edzés eredményét. A népszerű kondigépgyártó, a Panatta a hát izmairól is teljeskörűen gondoskodik. A Super Lat Pulldown Circular hátlehúzó gép használata elhozza a változatos és izgalmas sportolás élményét. Használatával nemcsak a mellizmokat, de a kar izmait is kellően megdolgoztathatjuk. 

Ez a sokoldalú masina egymástól függetlenül mozgatható karokkal rendelkezik, mely lehetővé teszi a monolaterális és a bilaterális gyakorlatok végzését is. A központi fogantyú pedig megoldja a test bombabiztos stabilizálását, mely az egyoldalú gyakorlatok végzése során kiemelt jelentőséggel bír. Emellett forgó- és csuklós fogantyúkkal is rendelkezik. A fejlődés elősegítése érdekében többféle, egészen pontosan 3 fajta súly közül választhatnak a hátizmot erősíteni vágyók. A hátlehúzó gép jól ismert eszköz egy kis csavarral, a Panatta tolmácsolásában. Akinek megjött a kedve az edzéshez, a Mánia Fitnessnél találkozhat számos kondigéppel, sok közülük otthoni edzésre is alkalmas.

Evezni nem csak csónakban lehet

A klasszikus evezőgépet mindenki ismeri. Sokrétűen használható, kedvelt eszköz, hiszen a test számos területét megdolgoztatja: így a hát, a mell és a kar izmait is. A fejlődést a súlyok biztosítják, melyekből különböző méretűekkel rendelkezik a Panatta Super Power Row gépe. A komfortot az ülésmagasság és a kezdési szög beállítása adja meg használója számára. A biztonságos használatról pedig az indítókar – mely a mozgás megkezdésekor, illetve befejezésekor hasznos -, valamint a testet stabilizáló rögzített fogantyú gondoskodik. 

Az egymástól függetlenül mozgatható karoknak hála páros és szimpla karral is végezhetők a különböző gyakorlatok a gépen. Az evezés nem maradhat ki a hátizom edzése során. A Super Power Row géppel pedig végrehajtása most még egyszerűbb és hatékonyabb, hiszen változatos, biztonságos és sokoldalú edzést tesz lehetővé.

Mindkét nemet szebbé és formásabbá teszi a formás, kidolgozott hátizom. A megfelelő testtartásért, gerincünk egészségéért, a derék- és a hátfájdalom elkerülése érdekében is sokat tehetünk azzal, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a hátizmokra is az edzés során. A Panatta kiváló gépeivel szerencsére a hátizom edzése könnyedén beépíthető mindenki edzéstervébe.