Pósán László két arca

Uncategorized

Érdekes naponta látni Pósán László arcát a kampányplakátokon. Finoman szólva is megszépíti a valóságot. Mindenhol bevett gyakorlat, hogy javítanak a politikusok fotóin, de ez már a valóság meghazudtolása. Valószínű, azért teszik ezt most az ő esetében, mert Pósán arca már túlságosan vörös lett az évek múlásával. Ahogy azt mondani szokás, kaszálni lehet az arcáról a borvirágot. Attól, hogy szeret a pohár fenekére nézni, még lehetne jó szakember, de nem az. Politikusként Orbán Viktor cívis hangja. Kocsmai stílusú politikai közleményei, amelyekkel évek óta a baloldalt kárhoztatja, teljesen méltatlanok egy egyetemi oktatóhoz (Ezért nem is közöltük soha ezeket). Facebook oldalán kiemelten szerepel, hogy melyik egyetem, melyik intézetének oktatója. Ezzel fényezni magát nem kellene, ha sikeres politikus lenne. A sikert nem abban kellene mérni, hogy 24 éve bent ül a parlamentben, mert az csak kotlás a tojásokon, ha a körzetéért alig tesz valamit. Nevetséges, amikor pár száz méter utakat ad át, mert leburkolják. Főleg, ha előbb csatornázni kellene, mert az sincs. Amit Pósán csinál, az minden csak nem érdekképviselet. Szépen felmondja a központi közleményeket, és cserébe toldják-foldják az utcáit.

Míg Kósának voltak jó ötletei is a buta kijelentései mellett, Pósán ötletei sehol nincsenek, csak egy szavazógép, Orbán mamelukja. Kósával ellentétben persze beéri kevesebbel, nem kéri el a tejről a tejfölt, és nem is ért el gyémánt fokozatot a párt MLM rendszerében. A visszaosztástól távol marad, ugyanúgy, mint az érdemi vitáktól is. Fotóin is hozza a tarisznyás történészt, akinek egyre nagyobb a bölcsészlengőizma. Soros pénzét persze ő is elfogadta a könyvéhez…

2006-ban megkérdeztük tőle, hogy miért nem fejlesztik a kerékpárutakat a városban. (Azóta tudjuk, hogy ezekre Kósa az uniós forrásokat szerette felhasználni és ezen Papp sem változtatott). Pósán válasza az volt, hogy “Miért nem jártok autóval?”. Most, hogy már elérte a zöld fordulat a debreceni post-Kósa Fideszt, és alig győzik hangsúlyozni, hogy milyen környezetvédő a Papp-féle Fidesz, Pósán is szemetet szed, és fát ültet. Kérdés, hogy ezek közül hány marad meg hosszútávon. A Civaqua mellett is lobbizhatott volna őkigyelme, mert nagy híve a régi tervek leporolásának, legyen az a kiskörút, vagy a vasminiszter elképzelései az ország infrastruktúrájáról. De ő, nem egy kezdeményező típus. Könnyebb arrébb tenni, mint arrébb küldeni.

A Függő Iszákosok és Drogosok Egyesült Szövetségében előszeretettel becézik a politikai ellenfeleket. Ha Pósán egy másik pártban ülne, akkor ilyen becenevek várnának rá: vörösbegy, pöfeteg galóca, tintás Laci. De a mai debreceni ellenzék ennél udvariasabb és józanabb, nem süllyed le Pósán szintjére, és a Teniszkében hagyja az ilyen gondolatokat.