Luxusjacht

Kis ország, nagy tőke

Uncategorized

Néhány nap Gulyás Gergely azt mondta, hogy még 40 Mészáros Lőrinczre lenne szüksége az országnak. Érdekes meglátás ez, mert azt sugallja, hogy csak úgy lehet egy ország sikeres, ha tucatnyi miliárdost termel el. Ez azonban egy tévedés. Valaki elvihetné a minisztert Ausztriába. Dániába, Hollandiába vagy Finnországba. Ezeket az országokat nevezik középosztály társadalmaknak, ahol van néhány nagyon gazdag ember, de az adórendszer nem enged senkit sem nagyon elszegényedni illetve nagyon meggazdagodni se.

Ha ezek a kis országok mernek Így működni és megfizetni az állam embereit. pl. a tanárokat, akkor adódik a kérdés, hogy Orbán Viktor miért gondolja azt, hogy itt a Nemzeti Együttműködés Rendszerére van szükség. Mint tudjuk neki nem a szavaira kell figyelni, hanem a tetteire.

Jól látszik, hogy a rokoni-baráti kört érti a nemzet alatt. Ők kapják a kiváltságokat. Az uniós támogatásokat. Törvényeket szavaznak meg azért, hogy nekik jó legyen.

Orbán Viktor csak azt nem gondolta végig, hogy amikor felépítette Mészáros Lőrinczet, akkor a gyors meggazdagodásával azt is elérte, hogy ne csak az ország leggazdagabb, hanem az ország leggyűlöltebb embere legyen. És amikor Pesti László Tusványoson a Lölő jelenségről beszél, akkor a Fideszben egyre többek által osztott véleménynek ad hangot. Nem kell nekünk se Lőrincz, se más felfújt tökfilkó. Ezek az emberek nem viszik előrébb az országot. Nem céljuk az, hogy itt több pénz forogjon. A multikkal ugye az volt és most is az és marad a jövőben is az a gond, hogy elviszik a hasznot. Lőrincz is kiviszi a pénzt, amikor jachtot vesznek alá a cégén keresztül. És ez csak az, amit látunk, ami kézzel fogható. Nem látjuk azt, hogy milyen számlára kik és mit utalnak az offshore cégek mögé bújva.

Magyarországnak olyan jog és adórendszerre van szüksége, ami nem kiváltságokat biztosít a NER embereinek, hanem igazságos, ami alól nem lehet ilyen-olyan jogcímen kibújni. Ahol nem lehet nemzetstratégiai érdekre hivatkozni, amikor sajtóorgánumokat terelnek egy alapítvány cégébe vagy az állam visszaveszi Lölőtől a mátrai erőművet, miután ő már a 11 milliárdos osztalékot kivette belőle.

Sajnos a legtöbb magyar adófizetőnek ezek a milliárdok már semmit nem mondanak, nem tudják értelmezni ezeket az összegeket, mert a többség néhány millió forinttál többet egyben nem látott. Így esély arra, hogy ebben a NER-es pénztömésben változás történjen, csak akkor lesz, ha a Fideszt leváltják. Az elégedetlen Fidesz tagok inkább hallgatnak és meg sem próbálják, hogy Pesti László mögé felsorakozzanak, mert félnek. A lapokat egyenlőre Orbán Viktor osztja.