A hazai pálya előnye a DEAC mellett

Sport

A DEAC férfi kosarasai a mindent eldöntő harmadik meccsre készülnek a rájátszásban, a DEAC ll labdarúgói pedig rangadót játszanak a hétvégén.

Újra hazai pályán játszik a DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi csapata a másodosztályú kosárlabda bajnokság rájátszásában. Az 5-8. helyért folyó helyosztók első körében 1-1-re áll a párharc az MTK Törökbálinttal, így a vasárnap 18 órakor kezdődő találkozón eldől, hogy melyik együttes küzdhet meg az 5. helyért a Békési SzSK-val.

A párharc első mérkőzése 30 pontos DEAC-sikerrel zárult, míg a múlt héten az MTK győzött. A második összecsapás krónikájához hozzátartozik, hogy a debreceni kosarasok a Nemzeti Egyetemi Bajnokság és az NB ll-es küzdelmek miatt hét nap alatt hatodik mérkőzésüket játszották Törökbálinton. A motiváltság mindig kulcskérdés egy helyosztón, a hazai pálya ebben sokat segíthet Pék Dávidéknak vasárnap.

A sereghajtó vendége lesz a Sáfár-alakulat

A Hajdú-Bihar megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 28. játéknapján a tizenkettedik helyen álló DEAC a már biztos kieső, nyolc szerzett pontjával tizenhatodik helyen szerénykedő Püspökladányi LE alakulatához látogat. A két együttes őszi összecsapásán remek játékot bemutatva, 13-1-re nyert a Debreceni Egyetem csapata. Hogy sikerül-e újból ilyen nagyarányú győzelmet aratniuk Sáfár László tanítványainak, az a Püspökladányban szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzésen kiderül.

A második helyezett látogat Katona Lászlóékhoz

Rangadóra készül a labdarúgó megye II. déli csoportjában szereplő DEAC II., a tabella második helyén álló Bárándi KSE-t látja vendégül a 27. fordulóban. Az egyetemi alakulat huszonegy meccsen szerzett 42 pontjával a negyedik helyen áll jelenleg, míg aktuális ellenfelük egy találkozóval kevesebbet játszva, 49 ponttal második.

A debreceni egyetemisták legutóbb két héttel ezelőtt léptek pályára bajnoki mérkőzésen, akkor a sereghajtó Biharkeresztest 8-1-re győzték le Nagy Andrásék. Eltiltás miatt senkinek nem kell kihagynia a találkozót. Ami pedig a két csapat egymás elleni teljesítményét illeti, ősszel, talán a szezon eddigi legjobb meccsét produkálva, 4-2-re diadalmaskodtak idegenben Köstner Tamásék. Hogy összejön-e az újabb bravúr, az a DEAC füves pályáján dől el szombaton 17 órától.

unideb.hu