Győzelemmel kezdtek a női kosarasok

Sport

A DEAC női kosárlabdacsapata a Kiss Lenke KS ellen játszotta első mérkőzését a másodosztályban, magabiztos győzelemmel hozták a találkozót.

Kissé idegesen kezdtek a debreceniek, a pontatlan passzok miatt hamar öt pontos hátrányba kerültek. A fővárosiak pedig éltek az eladott labdákkal, rendre könnyű ziccereket dobtak az első negyedben. Gál Annamária kosaraival sikerült ugyan felzárkózniuk a hajdúságiaknak, de átvenni nem tudták a vezetést.

A második negyedben szigorítottak védekezésükön Göttlingerék, de még mindig látszott az idény eleji forma a lányokon. Rengeteg támadólepattanójának köszönhetően továbbra is versenyben maradt a vendég együttes, hét pontos debreceni vezetéssel mehettek a nagyszünetre a felek.

A fordulás után mintha kicserélték volna a hazai csapatot, nyoma sem volt az addigi bizonytalan játéknak. Földvári Andrea vezetésével hamar tizenöt pont fölé sikerült növelni a különbséget, és lényegében el is döntötték a mérkőzést. A záró negyedben az addig kevesebbet játszók is jól szálltak be, végül huszonkét pontos sikert arattak az egyébként rendkívül lelkesen és szimpatikusan kosárlabdázó vendégek felett.

A mérkőzésen hosszú sérülése után újra pályára lépett Gaszner Anna, aki remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. A tizenhatodik születésnapját a napokban ünneplő Stekler Kamilla pedig első ízben szerepelhetett a felnőtt csapatban, debütálása ígéretesnek bizonyult.

Deac-Kiss Lenke KS 77-55 (19-20,19-11,19-9,20-15)

Deac: Új Dorottya, Szabó Réka 5/3, Gál Annamária 15, Göttlinger Anna 10, Papp Alexandra 5/3, Éva Patrícia 4, Földvári Andrea 21, Chvatal Tünde 6, Stekler Kamilla 3, Máriás Fruzsina, Gaszner Anna 6, Orbán Réka 2

– Nagyon sok hibával és fejben lassan kezdtünk. Rengeteg gyorsindításos kosarat kaptunk, és sem a csapat, sem az egyéni védekezés nem olyan volt, mint amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk. A második félidőben tudtunk váltani és egy magabiztos előnyt összeszedni a záró negyed előtt. Nagyon idény eleji a forma, de ami biztos, hogy ennél sokkal több kell a későbbiekben – értékelt Kovács Imre vezetőedző.

unideb.hu