Tízmillió forintot kap, aki segít kézre keríteni a családanya gyilkosát

Ország Rendőrség

Az országos rendőrfőkapitány bruttó 10 millió forintot tűzött ki annak, aki segít kézre keríteni egy többgyerekes szentesi anyuka gyilkosát.

K. Judit még 2006. július 21-én tűnt el, és azóta nem adott magáról életjelet. Kétéves gyermekét is hátrahagyta szentesi albérletében.

A nő holttestét 2015 nyarán a Tiszában is keresték, hiába. Szentesen már korábban azt beszélték, hogy a 14 éve eltűnt nőt drótkerítésbe tekerték, és a folyóba dobták.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztálya emberölés miatt nyomoz az ügyben. Honlapján a rendőrség azt írja: az eltűnésével kapcsolatban beszerzett adatok és információk alapján K. Judit életellenes bűncselekmény áldozatává vált.

A Délmagyar korábban azt írta, a 26 éves nő kétéves kislányával, Diánával és élettársával, Lászlóval élt együtt. A szülők és rokonok mellett sokak meggyőződése, hogy Judit nem önszántából ment el és hagyta magára imádott kislányát.

Bár sok gyanús körülmény merült fel a nő eltűnésével kapcsolatban – Judit az eltűnése előtti nap délutánján fodrászhoz ment, este pedig SMS-t írt Lászlónak, hogy reggelre várja haza; egy papucsban és hálóingben indult útnak biciklivel az éjszaka közepén; a kertben megtalálták a nő fél pár fülbevalóját; reggelre pedig elpusztult Konczék házőrző kutyája, mert megmérgezték a kuvaszt.

A rendőrség eleinte közigazgatási eljárásban vizsgálta az ügyet.