Drogos fiatalokat állítottak elő

Rendőrség
A debreceni rendőrök egy igazoltatáskor kábítószergyanús anyagot találtak három helyi lakosnál.

A rendőrök 2016. május 10-én 12 óra 30 perckor Debrecen, Kassai út környékén járőröztek, amikor egy vasúti átjáró közelében azt vették észre, hogy a fűben három fiatal fekszik. A járőrök odamentek a két alvó férfihoz és fiatalkorú társukhoz, akiket igazoltattak. Az intézkedés közben mindhárman zavartan viselkedtek és összefüggéstelenül feleltek a rendőrök kérdéseire. A helyi lakosok ruházatát, valamint csomagjait az egyenruhások átvizsgálták. A 24 éves férfi táskájában, míg a 14 éves fiú zsebében a rendőrök kábítószer gyanús növényi származékot találtak és foglaltak le. A fiatalkorúról a járőrök megállapították, hogy a Debreceni Rendőrkapitányság eltűnés miatt körözi.

A rendőrkapitányságra előállított 26 és 24 éves férfival, valamint a fiúval szemben kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, amely a 26 éves H. Krisztiánnál pozitív értéket mutatott, ezért őt a nyomozók gyanúsítottként, míg társait az eljárás jelenlegi szakaszában tanúként hallgatták ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság H. Krisztiánnal szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szakértő bevonásával – indított nyomozást.