Rákosi Tamás eladta az IKO Holdingban és az Atmediában lévő tulajdonrészét

Ország

Eladta az IKO Holdingban lévő 49 százalékos, és az Atmediában lévő 32,67 százalékos tulajdonrészét Rákosi Tamás, az ügyeletek a vételár megfizetésével pénteken zárultak – közölte az IKO Holding az MTI-vel.

Az értékesített üzletrészek a Hunmedia Befektetési Zrt. tulajdonába kerültek, az IKO Holding Kft. tulajdonosi testülete Vaszily Miklóst bízta meg az anyavállalattal együtt hat cégből álló holdingvállalat irányításával.
Az IKO Holdig a TV2 Csoport legfőbb műsorgyártó partnere, az Atmedia Kft. pedig a televíziós- és online reklámpiac egyik legnagyobb szereplőjének számít. A Hunmedia az üzletrészek felértékelését követően, a piacon elfogadott áron és feltételekkel szerzett tulajdont a társaságokban.

Az IKO médiacsoport a magyarországi televíziós piac egyik meghatározó szereplője, a hozzá tartozó cégek teljes körű szolgáltatást nyújtanak a műsorgyártástól a kábeltelevíziók fejlesztésén át a televíziós személyiségek hírnevének építéséig. Az IKO-csoport anyacége és vagyonkezelője az IKO Holding Kft., amelyben a legnagyobb tulajdonrészt a Rákosi Tamás producer érdekeltségébe tartozó, Luxemburgban bejegyzett Mangusta Invest SA birtokolta. A külföldi társaság üzletrésze és az IKO márkanév kizárólagos magyarországi használata együttesen került a Hunmédia Befektetési Zrt.-hez, míg a nemzetközi piacokon az IKO névhasználatra továbbra is Rákosi Tamás jogosult.

Rákosi Tamás szintén luxemburgi érdekeltségén, a Mangusta Invest SA-n keresztül értékesítette az Atmedia Kft.-ben lévő tulajdonrészét is. A társaság jelenleg 13 médiatulajdonos összesen 44 televíziós csatornájának reklámfelületeit értékesíti. Kiemelt partnere a TV2 Csoport, amely a hozzá tartozó 14 csatornával és online felületeivel Magyarország legnagyobb televíziós társasága.