Hagyományos kínai orvoslás részleg kialakítását, valamint gyógyászati, oktató- és kutatóközpont létesítését készítik elő

Ország

Hagyományos kínai orvoslás részleg kialakításáról, továbbá gyógyászati, oktató- és kutatóközpont létesítésének előkészítéséről döntött a kormány.

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának fejlesztéséről és a Hagyományos Kínai Gyógyászati, Oktató- és Kutatóközpont felállításának tervezéséről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.
E szerint a kormány egyetért azzal, hogy a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának fejlesztéseként a főváros VIII. kerületében, a Szentkirályi u. 12. szám alatti ingatlanon új épületet hozzanak létre, és ott hagyományos kínai orvoslási részleget alakítsanak ki. Ehhez 1,357 milliárd forint többletforrást biztosítanak az SE Egészségtudományi Karának.
A Hagyományos Kínai Gyógyászati, Oktató- és Kutatóközpontot pedig a XV. kerületi Őrjárat u. 1-5. szám alatt hozná létre a kormány, az ott található 6-os és 7-es épületben. A központ tervezésének előkészítéséhez idén és jövőre is 110-110 millió forintot biztosítanak.