II. Tócóskerti Karácsony

Kultúra

A Forrás Lelki Segítők Egyesülete „II. Tócóskerti Karácsony” címmel rendezi meg adventi vásárát, melynek keretében a köszönti a „Kiskarácsony, Nagykarácsony” elnevezésű rajzpályázat díjazottait és résztvevőit

 

  1. december 09-én 15.00 órától 18.00 óráig

A Forrás Közösségi Klub (4031 Debrecen, Angyalföld tér 11.) helyiségeiben.

 

A Forrás Lelki Segítők Egyesülete 25 éve működtet olyan mentálhigiénés segítő intézményt a Tócóskertben, amely a család működését akarja segíteni az emberi életút minden szakaszában azáltal, hogy a felkutatja a családban rejlő erőforrásokat és képessé tesz azok használatára. A családsegítői tevékenysége mellett olyan speciális csoportokkal foglalkozik, mint a pszichiátriai betegek és szenvedélybetegek.

 

  1. évben került kidolgozásra az Egyesület „Erő-Forrás.Neked!” elnevezésű közösségi alapú mentálhigiénés programja Debrecen Tócóskerti lakótelepén, melynek célja a társadalmi cselekvés, az aktív állampolgárság ösztönzése, a társadalmi kohézió erősítése a lakótelepen.

A lakótelepi program soron következő rendezvénye a „Tócóskerti Karácsony és Vásár”.

 

A rendezvény teljes ideje alatt karácsonyi kézműves vásár keretében kerülnek bemutatásra a munkarehabilitációs foglalkoztatás keretében elkészült alkotások, amelyeket a helyszínen meg is lehet vásárolni. A karácsonyi vásáron résztvevők hozzájárulnak a megváltozott munkaképességű ellátottak foglalkoztatásához szükséges eszközbeszerzéshez.

 

A rendezvény hivatalos megnyitójára 16:30 órakor kerül sor,

a rendezvényt megnyitja Varga András önkormányzati képviselő, az Oktatási, Ifjúsági és Sportbizottság alelnöke.

 

A megnyitót követően áldást mondanak a tócóskerti felekezetek képviseletében

Jenei Zoltán református lelkész,

Terdik János görög katolikus lelkész és

Reznek Ádám római katolikus káplán.