Debrecenből nevezett a legtöbb vidéki versenyző

Kultúra

Több mint 160 középiskolás csapat részvételével elkezdődött a Nemzeti Színház történetét feldolgozó vetélkedő – tájékoztatta a Nemzeti Színház kedden az MTI-t.

Mint írják, a teátrum decemberben közzétett felhívására 166 középiskolás csapat jelentkezett. A csapatok négy tizedikes, illetve tizenegyedikes diákból, valamint a tanulókat felkészítő tanárból állnak.

A csapatok közül 34 Budapestről, 8 Magyarország határain túlról nevezett, a többiek pedig összesen 46 különböző településen tanulnak. A vidéki csapatok közül a legtöbb, 12 Debrecenből nevezett, Szegednek 9, Szolnoknak 7 csapata van.

A benevezett diákok mintegy 80 százaléka lány, 20 százaléka fiú. Az iskolák közül a legtöbb csapatot, ötöt-ötöt, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium, valamint a szigetvári Zrínyi Miklós Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola nevezte.

A vetélkedő három internetes fordulóval kezdődik, a döntőbe, amelyet a Nemzeti Színházban rendeznek, a négy legjobb csapat jut be. A díjak színházbérletek, könyvutalványok és táblagépek, a győztes csapat iskolájába pedig egy egész tanítási napra “kitelepül” a Nemzeti Színház.

Az első forduló feladatait a http://www.nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo/feladatok/1-fordulo oldalon bárki elolvashatja, és akár el is készítheti, a zsűri versenyen kívül is szívesen értékeli azokat – áll a közleményben.

A vetélkedő a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet és a Magyar Teátrum Online együttműködésével valósul meg.