Visszaküldte a focira kapott 120 milliót a polgármester: “Költsék az egészségügyre!”

Helyi hírek Ország
Koronavírus

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penyige önkormányzata több mint 120 millió forintot utalt vissza az államnak, amelyet eredetileg a megyei harmadosztályban szereplő csapatuk focipályájának korszerűsítésére kaptak. A falu polgármestere, aki egyben a helyi csapat edzője is, azt kéri a kormányzattól, hogy a visszaküldött összeget költsék egészségügyi kiadások finanszírozására.

Juhász Gyula, a település polgármestere Orbán Viktornak írt levelében azt írta,

ami megmaradt az előkészületi költségek után, azt visszautalja a klub, hogy azt a koronavírus-járvány elleni védekezésre lehessen fordítani.

A polgármester az RTL Klubnak vasárnap azt nyilatkozta, hogy

bár nem ők döntik el, mi lesz a visszakapott milliók sorsa, de remélik, hogy a kormány egészségügyi eszközbeszerzésekre fordítja az összeget.

A klub elnöke arról beszélt, hogy már öltözőjük sincs, és a pályára is ráférne a felújítás, de majd megoldják, „most nem ez a lényeg”.

Juhász Gyula polgármester azt reméli, hogy követik a példájukat, és együtt leküzdjük a „láthatatlan ellenséget”.


Mi itt Penyigén megtettük amit a szívünk diktált! Hogy mi lesz később a sportfejlesztéssel? Nem tudom, de Magyarországon most nem is ez a prioritás! Mérhetetlenül büszke vagyok, hogy kezdeményezésemre az egyesület vezetősége rögtön támogatásáról biztosított, és a döntésben mögém állt– nyilatkozta a haromhatar.hu-nak Juhász Gyula.