Sportos rajzpályázat indul debreceni iskoláknak

Helyi hírek

A Magyar Diáksport Szövetség rajzpályázatot hirdet debreceni általános iskolás osztályoknak, a téma pedig a sportolás és annak pozitív hatásai. A pályázat a júniusban zajló Diákolimpia Fesztiválhoz kapcsolódik, melynek a megyeszékhely ad otthont.

A Diákolimpia® idei 30 éves jubileuma alkalmából júniusban Diákolimpia Fesztivál lesz Debrecenben. Az esemény rendezője, a Magyar Diáksport Szövetség többféleképpen szeretné mozgósítani a fiatalabb korosztályt, így egy rajzpályázatot hirdetett meg debreceni általános iskolák alsó tagozatos osztályai (1-4. osztályok) számára. Olyan pályaműveket várnak, amik a sportolás, testmozgás fontosságát és annak pozitív, egészségmegőrző hatásait mutatják be.

A pályázat 2017. április 20-tól május 20-ig tart, a pályázatokat online vagy postai úton lehet benyújtani. A pályaműveket Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász (a Diákolimpia Fesztivál arca) és a Magyar Diáksport Szövetség képviselői értékelik többek közt az ötletesség, a mozgás örömének és a felismerhető sporttevékenységnek az ábrázolása alapján. A legügyesebbek értékes sportutalványokat nyernek, illetve az 1. helyezett osztály részt vehet egy látványos 3D aszfaltrajz elkészítésében június közepén Debrecenben.

A további fontos információkat tartalmazó részletes játékszabályzat elérhető ezen a linken.

Diákolimpia®

A Diákolimpia® Magyarország tanulmányi és tehetséggondozó versenye, amely 12 MDSZ által rendezett, és további 30 olyan versenyt foglal magába, melyet sportági szövetségek bonyolítanak le. A versenysorozatban egy tanév során összesen 270 ezer diák vesz részt, közülük 15 ezren jutnak el a döntőkig.  A Diákolimpia® idén a 30 éves jubileumát ünnepli, és az idei versenysorozatának csúcseseménye a debreceni kiemelt országos döntő lesz júniusban, ahol 6 sportág legjobbjai csapnak össze több korcsoportban, és a sportversenyek mellett igazi fesztiválélményt is kapnak a résztvevők.