Arra ért haza a debreceni néni, hogy a szomszédai lebontották a házát

Helyi hírek

Szomszédai bontották le egy idős asszony lakását Debrecenben – derült ki a haon riportjából. A  77 éves Nagy Sándorné karácsony után két nappal az egyik szomszédjához ment át beszélgetni. Mire hazaért, háza törmelékké változott.

A tüdődaganattal küzdő, 40 kilós asszony közel ötven éve lakott az ingatlanban. Azt állítja, a bontásért egyik szomszédja a felelős, aki rossz viszonyban van vele.

Megkérdeztem tőlük, hogy mit csináltok ti itt? Erre azt mondta a szomszédom, lebontják, mert életveszélyes. Sírni kezdtem, szinte nem is tudtam magamról

– mondta.

Nagy Sándornénál december 27-én járt a katasztrófavédelem két munkatársa, akik megállapították: a lakás életveszélyes. Tudomása szerint a szomszéd hívta ki őket, aki úgy gondolta, az asszony főfala előbb-utóbb rádől az ő háza hátsó részén húzódó gázvezetékre.

A katasztrófavédelmisek azt mondták, hogy hagyjam el a házat, mert véletlen összerogy… De nem tudok hová menni, mert csak 28 ezer forint a nyugdíjam, abból nem futja albérletre. Mindenem tönkretették, semmim nem maradt. Még ez a ruhát is, ami rajtam van, úgy kaptam. Csak a gyógyszereimet, meg egy kis fehérneműt tudtam kiszedni a romok alól

– mondta az asszony, aki szerint a szomszédok csak akkor álltak le, amikor a rendőrök a bontási engedélyt kérték tőlük, és nem tudták megmutatni.

A polgármesteri hivatal a Pallagi úti idősek házában adna helyet a kisnyugdíjasnak. A katasztrófavédelem eddig nem reagált a lap megkeresésére.