Schön László a focicsapat új edzője

Egyetem
A Debreceni Egyetem labdarúgó-szakosztálya Schön László személyében megtalálta a csapat új vezetőedzőjét. A 45 esztendős szakember legutóbb a Ceglédet irányította.

Szerda délután a DESOK-ban rendezett sajtótájékoztatón mutatták be a DEAC labdarúgócsapatának új trénerét, aki nem más, mint a Cegléd korábbi szakvezetője, Schön László.

– Nagy megtiszteltetés, hogy ennél a nagy hagyományokkal rendelkező egyesületnél rám gondoltak. Igyekszem megfelelni az elvárásoknak, és minél jobb eredményt elérni a csapattal. Azt gondolom, ami jól működik, azon nem érdemes sokat változtatni, szeretnék a klub érdekeit szem előtt tartva előre haladni – fogalmazott az új vezetőedző, aki azt is elmondta, hogy a csapat hétfőn kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra.

Együttesünk a remek őszi szereplésnek köszönhetően a második helyről várja a folytatást, hátránya mindössze két pont az éllovas Füzesgyarmattal szemben, reális tehát az esély a feljutásra. A jó teljesítményre országos szinten is felfigyeltek, egyre nagyobb érdeklődést mutatkozik a csapat iránt, a futballszerető emberek folyamatosan nyomon követik a gárda eredményeit, és szurkolnak a feljutásnak.

Többek között erről is beszélt a sajtótájékoztatón Jávor András, a DEAC elnöke, aki hozzátette, két szempontot is figyelembe vettek a döntés előtt: az eredményesség fontos, de emellett szeretnék, ha az egyesület megtartaná egyetemi jellegét. Azzal zárta szavait, hogy a vezetőség hisz a feljutásban.

– Nehéz héten vagyunk túl, de immáron nem visszafelé, hanem előre tekintünk. A szezon előtt a lehető legjobb teljesítményt vártuk el a csapattól, a kemény munka eredménye a mostani helyezésünk – fogalmazott Lenténé Puskás Andrea ügyvezető elnök.

Pöszmet Tibor, a DEAC labdarúgó-szakosztály vezetője elmondta, klubunk az ország legnagyobb egyetemét képviseli, így ezt is figyelembe kellett venni az edző kiválasztásánál. Hozzátette, bízik benne, hogy a legjobb megoldást találták.

A 45 éves Schön László játékosként Tatabányán nevelkedett, itt mutatkozott be a felnőttek között is. Később megfordult Dorogon, valamint osztrák csapatoknál futballozott. Az edzősködést nevelőegyesületénél kezdte 2009-ben, az utánpótlásban dolgozott, majd 2017 nyarán az akkor NB II-ben szereplő Ceglédi VSE-nél először másod-, majd másfél évvel később vezetőedző lett. Az őszi szezon végén intett búcsút az egyesületnek, a jövőben pedig a DEAC labdarúgócsapatánál azon dolgozik, hogy minél jobb eredményt érjen el a debreceni együttes.

DE Sajtóiroda