Intenzív ellátást segítő adományt kapott a Klinika

Egyetem

A biztonságos és pontos gyógyszeradagolást segítő perfúziós pumpákat adományozott a Debreceni Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának a HBZ Kft. A készülékeket csütörtökön adták át a Klinikai Központban.
– Az intenzív osztályon és a mindennapos anesztéziában nyújtanak nagy segítséget az eszközök. A kritikus állapotú betegeknél ugyanis különösen fontos, hogy személyre szabottan tudjuk adagolni a gyógyszereket – mondta el Fülesdi Béla, a Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója a december 20-ai adományátadón.

A legsúlyosabb betegségek esetében az intézmény Észak-kelet Magyarország legnagyobb egészségügyi szolgáltatójaként a legmagasabb progresszivitási szinten 2 millió lakos ellátásáért felel. A Klinikai Központban végzett speciális idegsebészeti, szív- és érsebészeti, valamint gyermek-idegsebészeti beavatkozások olyan műszerparkot igényelnek, amely lehetővé teszi a magas rizikójú betegek biztonságos altatását és intenzív ellátását. Az infúziós pumpák ezekben az esetekben nyújtanak a nagy pontosságú és biztonságos gyógyszeradagolást.

Az 1 millió 350 ezer forint értékű adományt Horváth Hanna, a HBZ Kft. tulajdonosa és Nyikosné Bajnok Edina ügyvezető igazgató adták át az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika munkatársainak.

unideb.hu