Klipje is van már az egyetem Mókus Dalának

Egyetem
Nagy sikert aratott a gyerekek és a szülők körében a Csicseri és Borsó együttes zeneszáma a Debreceni Egyetem kabalafigurájáról, eDÉről. A Mókus Dalhoz nemrég videoklipet is forgattak, ami már megtekinthető a youtube-on.

A Debreceni Egyetem Családi Napján, májusban hallhatták először a gyerekek a Csicseri és Borsó zenekar szerzeményét, a Mókus Dalt. Gyarmati Anettel, Kerekes Zoltánnal, Tóth Zsigmonddal, Endes Dániellel és Uzonyi Lászlóval már akkor együtt énekelték a szöveget az óvodások, akik egyből táncra perdültek.

 

– Rengeteg szülői visszajelzést kaptunk, hogy a gyerekek otthon is éneklik a Mókus Dalt, sokan érdeklődtek, hogy hol lehet meghallgatni, letölteni. Ezért döntöttünk úgy, hogy készítünk egy videoklipet – természetesen eDE bevonásával –, amit bárki bármikor megtalálhat az interneten – mondta Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

A videót a Debreceni Egyetem óvodájában forgatták a nagycsoportos gyerekekkel, akiknek nemcsak a dal szövegét, hanem az arra összeállított koreográfiát is megtanították Nagy Angéla óvodavezető és munkatársai.

– Valamennyi programunkon azt tapasztaljuk, hogy egyetemi kabalafiguránk, eDE rendkívül népszerű minden korosztály körében. A róla írt zeneszám mostantól mindig elhangzik majd a családoknak szóló egyetemi rendezvényeinken, illetve a koreográfiát is megtanítjuk majd a résztvevőknek – ígéri Rőfi Mónika.