Jótékonykodtak az egyetemisták

Egyetem

Jelentős összeggel, több mint félmillió forinttal támogatta a Debreceni Egyetem hét kari hallgatói önkormányzata a beteg gyermekeket.
Több éves hagyomány már, hogy a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata és kari hallgatói önkormányzatai is évről-évre nagyobb összeggel, adományokkal támogatják a hátrányos helyzetű és beteg gyermekeket. A hallgatók november-december folyamán 2 jótékonysági programmal is készültek a téli sportok és a mozi szerelmeseinek a vizsgaidőszakot megelőzően.

Az Általános Orvostudományi, a Fogorvostudományi, a Gyógyszerésztudományi és a Népegészségügyi Karok Hallgatói Önkormányzatai Jótékonysági Medikus Koribulit szerveztek november 29-én a Debreceni Jégcsarnokban magyar és külföldi hallgatók részvételével, az est folyamán 220.000 Ft-ot gyűjtöttek, emellett csokoládégyűjtést is szerveztek a Gyermekklinika lakóinak.
Jótékony szórakozás – Mozizz A Gyermekekért! címmel a Bölcsészettudományi, Informatikai, Természettudományi és Technológiai Kar Hallgatói Önkormányzatai és az Apolló Mozi közös jótékonysági moziestet tartott december 5-én. A jegybevételekből és támogatói jegyekből 281.500 Ft-ot gyűjtöttek.

-Jó érzés, hogy ilyen sokan mozdultak meg magyar és külföldi hallgatók egyaránt a beteg gyermekekért. Évről évre várják a hallgatók, hogy összekössük a jótékonyságot, kikapcsolódást és a szórakozást az őszi szemeszter végén az ünnepek közeledtével – hangsúlyozta Papp Júlia, a Gyógyszerésztudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

A két rendezvény bevételét teljes egészében a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára ajánlották fel a szervezők, remélve, hogy az egyetemisták is hozzájárulhatnak a beteg gyerekek gyógyulásához.

– A DEHÖK és a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány között hosszú évek óta kiváló a kapcsolat. Örülünk, hogy önálló kezdeményezéseikkel komoly segítséget nyújtanak. A befolyt összeg a leukémiás és daganatos gyermekek nyári egri táboroztatását segíti majd – mondta Zsupos Sándor, a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány elnöke.
unideb.hu