FőnixFitt 2017

Egyetem
Ingyenes diagnosztikai – és szűrővizsgálatokkal, életmód tanácsadással, valamint ismeretterjesztő előadásokkal vesz részt a Debreceni Egyetem a város első nagyszabású sportnapján.

– Debrecenben nemcsak az infrastruktúra, hanem a tudományos háttér is adott ahhoz, hogy a profi sportolók kiemelkedő eredményeket érjenek el, ugyanakkor a lakosság figyelmét is felhívjuk a sport fontosságára. A Debreceni Egyetemnek ebben megkerülhetetlen szerepe van, és azt hiszem, hogy a Sporttudományi Koordinációs Intézettel és a Nagyerdei Stadion oldalában nyílt sportterápiás központtal együttműködve kiemelkedő eredményeket érhetünk el a jövőben – hangsúlyozta Barcsa Lajos alpolgármester a FőnixFitt 2017 keddi sajtótájékoztatóján.

A Debreceni Sportcentrum Kft. 2017. január 7-én hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az egész napos sportparádét a várossal és a Debreceni Egyetemmel közösen a Főnix Csarnokban.

– Páratlan az a lehetőség, amely a város és az egyetem együttgondolkozásából, kooperációjából fakad, és amelyhez most paci szereplők is társulnak. Ez a rendezvény ugyanis nem csak egy hagyományos fitnesz nap lesz. A nagyszínpadon Béres Alexandra mellett debreceni vagy a városhoz kötődő fitneszoktatók tartanak edzéseket nyolc órán át, standot állítanak a legnépszerűbb helyi fitneszklubok és szakmai kiállítók, lesznek workshopok, egészségügyi szűrőprogramok, illetve életmód tanácsadás is – ismertette a programokat Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója.

A rendezvényen a Debreceni Egyetem fejlesztéseként megvalósult Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás (SET) Központ munkatársai a legkorszerűbb diagnosztikai és szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket. Az intézmény Sporttudományi Koordinációs Intézete pedig a sportnap tudományos hátterét nyújtja majd.

– Az intézet külön tudományos-ismeretterjesztő szekciót szervez erre a napra, amelyen többek között edzéselméletről, az edzésaddikcióról, az edzés és a stressz kapcsolatáról tartanak előadásokat az egyetem szakemberei – emelte ki Dékán Tamás, az MSE Klaszter Kft., az egyetem sporttal és életmóddal foglalkozó szervezeteket tömörítő klaszterének ügyvezetője.

unideb.hu