Erősödő debreceni – izraeli kapcsolatok

Egyetem

A várossal együtt a Debreceni Egyetem is bemutatkozott Izraelben május 6-7-én, a Tel-Avivban rendezett magyar napokon.

Az elsősorban turisztikai és gasztronómiai jellegű programra első alkalommal, egyedüli magyar városként Debrecen, valamint az egyetem és a cívisváros Zsidó Hitközsége is meghívást kapott.

A város standján a Debreceni Egyetem is bemutatkozott oktatási kínálatával. A kapcsolat nem újkeletű a távoli országgal, hiszen ebben a tanévben is több mint 250 izraeli hallgató tanul Debrecenben, elsősorban az angol nyelvű orvosképzésben.

– Jó hírünk van Izraelben, sokan érdeklődtek az egyetem kínálta lehetőségek iránt, és találkoztunk olyanokkal is, akik saját tapasztalattal rendelkeztek arról, milyen is debreceni diáknak lenni – mondta Jánosy Orsolya, a Nemzetközi Iroda vezetője.

Az egyetemi delegáció a kiállításon túl látogatást tett Debrecen testvérvárosában, Rishon LeZion-ban, ahol megbeszélést folytattak a legrangosabb izraeli üzleti magánegyetem, a College of Management Academic Studies (COMAS) képviselőivel. A tervek szerint a két intézmény szorosabbra fűzi kapcsolatait a gazdasági és az informatikai képzés területén, amelynek köszönhetően tovább emelkedhet a hallgatói-oktatói mobilitások száma a két ország, és a két intézmény között.

unideb.hu