Az informatika aktuális irányai

Egyetem

Gyakorlatot szerezhetnek és a diploma utáni munkavállalást is megkönnyíthetik a hallgatók a 14. Informatikai Szakmai Napokon.

Webfejlesztésről, szoftvertesztelésről, robotokról, drónokról, felhő alapú rendszerekről egyaránt aktuális és friss információkat hallhatnak az érdeklődők a Debreceni Egyetem Informatikai Karának a szakmai rendezvényen, melyen harmincegy cég több mint ötven előadást tart március 21-22-én.

A tavaszi és őszi Informatikai Szakmai Napokon az egyetemisták megismerhetik azokat az aktuális kutatásokat, fejlesztési irányokat, amelyek majd a végzés után várják őket a munkaerőpiacon.

– Aki informatikai területen tanul, biztos lehet abban, hogy érdeklődésének megfelelő állást talál majd az egyetemi évek után. A szakmai napokon már a tanulmányok ideje alatt kapcsolatot építhetnek a hallgatók a cégekkel, nemcsak gyakorlati lehetőségeket, de akár szakdolgozati témákat is találhatnak a vállalatoknál. Visszatérő programunk, hogy próbainterjúkat tartanak a cégek képviselői, így a munkakeresés időszakára is felkészülhetnek a hallgatók. Több olyan volt hallgatónk van, aki a próbainterjún került kapcsolatba egy céggel és azóta is ott dolgozik – mondta megnyitójában Mihálydeák Tamás dékán.

A 14. Informatikai Szakmai Napokon az előadások mellett alkalmazás-fejlesztő versenyt is szerveznek a résztvevőknek, de játékfejlesztéssel foglalkozó workshopon is kipróbálhatják magukat a hallgatók.

Az elmúlt évben csaknem kétezer-ötszáz előadás-részvételt regisztráltak a rendezvényen, a tanításmentes napoknak köszönhetően idén is kimagasló az érdeklődés a programok iránt.