iTT Kutathatsz!

Egyetem

Természettudományos és Mérnöki Fesztiválra várja a diákokat november 18-án, szerdán 12 órától az Agórába a Természettudományi és Technológiai Kar.

Tudományos érdekességek színes kavalkádja várja a látogatókat a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar és az Agóra Tudományos Élményközpont iTT Kutathatsz című rendezvényén.

– A Természettudományos és Mérnöki Fesztiválon rendhagyó kísérleteket, különleges eszközöket és meglepő jelenségeket lehet megismerni. A TTK a programokkal a természet- és műszaki tudományok iránt érdeklődő középiskolásokat, szüleiket és tanáraikat szeretné megszólítani, hogy megkönnyítse a pályaválasztás előtt állók döntéseit – összegezte a rendezvény céljait Pintér Ákos, a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja.

Pintér Ákos hozzátette: a tudományos érdekességek mellett bemutatkoznak a TTK intézetei, a Biológiai és Ökológiai Intézet, a Fizikai, Földtudományi, Kémiai és Matematikai Intézet, a diákok pedig bepillantást nyerhetnek a kar oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak életébe, megismerhetik a kutató- és mérnöki munka szépségeit és a továbbtanulóknak kínált képzéseket.

A TTK vegyészmérnök és villamosmérnök szakjain 2016-tól már duális képzésben is tanulhatnak a hallgatók. A kar oktatóival, kutatóival és a hallgatóival találkozva első kézből tájékozódhatnak az érdeklődők a szakok követelményeiről, az újonnan induló duális képzés rendszeréről és a felvételiről.

A rendezvényen a duális képzésben résztvevő ipari partnerek is képviseltetik magukat. Kötetlen beszélgetések formájában lehet megtudni, milyen karrierlehetőségeket kínálnak a cégek leendő munkatársaiknak és milyen követelményeket támasztanak velük szemben. A TTK Tanulmányi Osztályának munkatársai pedig a felvételi eljárás útvesztőjében segítenek eligazodni.