Varró Gabriellára emlékeznek

Egyetem

A Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézetének tragikus hirtelenséggel tavaly elhunyt oktatója előtt tiszteleg a szeptember 19-i konferencia.

Tudományos előadásokkal és színházi programokkal is várja szeptember 19-én, szombaton 10.15-től a Főépület IX-es előadójában az In the Shadow of Masters – Symposium on American Literature In Memoriam Dr. Gabriella Varró című konferencia a közönséget..

– Már Varró Gabriella tavalyi tragikus autóbalesete után megfogalmazódott az intézet munkatársaiban, hogy tudományos körökben is méltóképpen emlékezzünk meg kolléganőnkről, barátunkról. Az oktatók és a diákok közös munkájának eredménye az amerikai irodalommal foglalkozó emlékkonferencia. Varró Gabriellának emléket állítva tervezzük, hogy termet nevezünk el róla az egyetem főépületében, illetve egy Varró Gabriella-díjat is alapíthatunk a jövőben – tájékoztatott Rácz István intézetigazgató.

A konferencián kiemelt figyelmet kap Ernest Hemingway élete és  művészete, illetve Varró Gabriella kutatási területe, a 19. és 20. századi amerikai dráma és színháztörténet, Sam Shepard és az amerikai drámai hagyomány.

A konferencia programja itt olvasható.