Fáklyás felvonulás Debrecen

Búcsú az egyetemtől

Egyetem

Ünnepélyesen, nagy hagyományokra visszatekintő eseménysorozattal búcsúztatja hallgatóit ebben az évben is az Állam- és Jogtudományi Kar.

Február 24-én a fáklyás felvonulás nyitotta a végzősök rendezvényeit. 1996-ban indult újra Debrecenben a jogászképzés. Majd 2001-ben, az akkor még Kossuth Lajos Tudományegyetem Jog-és Államtudományi Intézet első végzős évfolyama rendezte meg először a felvonulást. Az esemény mára már hagyománnyá vált és a kar hallgatói önkormányzata előszeretettel szervezi meg minden év tavaszi szemeszterének kezdetén.

A végzősök utolsó féléve a kartól és a várostól való búcsúzásról is szól. Az eseményen az Állam-és Jogtudományi kar végzős hallgatói és oktatóik a Déri tértől a Bethlen utca és az Egyetem sugárút érintésével az Egyetem térig tartó sétájukkal búcsúznak el a diákévektől.

– Nagyon örülök annak, hogy idén is sok végzős gondolta úgy, hogy részt vesz a fáklyás felvonuláson, és ezzel is ápolja a kar hagyományait. A nyáron diplomát szerzők számára a következő héten tartjuk a végzősök estjét. A program egyben gyűrű- és medálavató is, ugyanis a végzős évfolyam Szabadfalvi József dékántól kapja meg idén is az egyetemi évek jelképét egy-egy pohár pezsgőbe rejtve – mondta Debreceni Cintia, az Állam-és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

A végzősök estje a hallgatók számára az államvizsgák előtti utolsó nagy alkalmat jelenti a felszabadult szórakozásra.