Találkozzunk 2015-ben a GTK-n!

Egyetem

Beiskolázási nyílt napot tartott január 9-én a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A rendezvényre csaknem 500 középiskolás érkezett.

Az egyetem legfiatalabb kara 2014. augusztus 1-én jött létre a Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési, valamint a Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kar egyesülésével. Csaknem 4300 fős hallgatói létszámával a GTK az intézmény legnagyobb kara.

– Képzésünk sokrétű és magas színvonalú, így az itt végzett hallgatók 90 %-a a diplomaszerzést követő egy éven belül munkát talál – mondta ismertetőjében Pető Károly. A dékán bemutatta a kar felépítését, működését, és ismertette az alap- és mesterképzésben, valamint felsőoktatási szakképzésben induló szakokat.

– Nagyon magasak a követelmények, ahhoz, hogy valaki nappali tagozatos hallgatóként államilag támogatott formában tanulhasson, legalább 440-450 pontot kell szereznie. A tavalyi felvételi eljárásban 7000 jelentkezőből végül 1500 hallgató kezdhette meg tanulmányait a jogelőd karokon.

Pető Károly kiemelte, hogy a sokrétű, gyakorlatorientált képzés mellett lehetőséget biztosítanak külföldi tanulmányokra, vagy akár finn-magyar kettős diploma megszerzésére, emellett kiemelt figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra is, mindezt családias közösségi életet élve.

A szabadidős lehetőségekről, diákéletről a GTK Hallgatói Önkormányzatának képviseletében Antal Máté számolt be, aki hangsúlyozta a több évtizedes hagyományok – gólyabál, felezés, sárgulás – megőrzésének fontosságát.

A szeptemberben induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni.
unideb.hu