Folyamatos a munka a víztoronynál

Egyetem

A víztoronytér szigetelése és a felső két szintet összekötő acéllépcső elkészült, jövő nyáron pedig már a turisták is élvezhetik a megújult létesítményt.

Szeptember eleje óta dolgoznak a szakemberek a Nagyerdei Víztorony felújításán. Az 1994 óta helyi védettséget élvező ipari örökség funkcióbővítő rekonstrukciójára több mint 487 millió forintot nyert a Debreceni Egyetem az Észak-Alföldi Regionális Operatív Programban. A támogatási szerződést május végén írta alá Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora és Mező Ferenc, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője.

A szeptember elején kezdte a felújítást a kivitelező HUNÉP Universal Építőipari Zrt., a munka a terveknek megfelelő halad, jelenleg föld- és bontási munkákat végeznek a szakemberek.

– Már elkészült a víztoronytér szigetelése, illetve a felső két szintet összekötő acéllépcső, aminek a segítségével biztonságosan el lehet majd jutni a kilátóhoz – tájékoztatott Törös Attila projektmenedzser, a Debreceni Egyetem főosztályvezetője.

A beruházás teljes összegéből 290 millió forint jut az épület renoválására és a funkcióbővítésre, 90 millió forintból pedig a szolgáltatásokhoz szükséges eszközöket – többek között kerékpárokat és bringóhintókat – vásárolnak, illetve 70 millió forintot szánnak a vizes elemekre és a fénytechnikára, amely illeszkedik majd a szomszédos ködszínház látványvilágához is. A munka a tervek szerint 2015 nyarára fejeződik be.

unideb.hu