Opten: növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

Új funkcióval bővült az MNB hitelkalkulátor alkalmazása

Új funkcióval bővült a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hitelkalkulátor alkalmazása, a program segítségével mostantól kiszámítható, hogy a tervezett hitel feltételei a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (jtm) mellett megfelelnek-e a hitelfedezeti mutató (hfm) feltételeinek – közölte a jegybank csütörtökön a honlapján.

Babaváró támogatás egy karnyújtásnyira az OTP Banknál

Július elsején startolt a Kormány Családvédelmi Akcióterve, amelynek keretében a kormány vissza nem térítendő támogatásokkal és kedvezményes hitelkonstrukciókkal segíti a családokat. A szabad felhasználású Babaváró kölcsön az egyik ilyen támogatás, amelyet már több mint 8 ezer család igényelt az OTP Banknál, és több mint 3 ezer kölcsönt folyósított is a hitelintézet.