Mivel előzzük meg a merevedési zavart?

Wellness

Félsz, hogy elvész az állóképességed? Nem tudod, mit tegyél, ha probléma adódna a szerszámoddal? Nagy szerencséd, hogy ide találtál hozzánk, most megtudhatsz minden fontosat, amire kíváncsi vagy.

Okok és a megelőzés

A merevedési zavar egyáltalán nem egyedi és ciki probléma, hiszen a férfiak jóval nagyobb százalékát érinti, mint azt sokan feltételezik. Az egyik legfőbb feladat, hogy megértsük a kiváltó okokat, hogy később ki tudjuk küszöbölni őket. 

A leggyakoribb okok közé tartozik a fokozott stressz, a dohányzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, különböző gyógyszerek rendszeres szedése, és természetesen a szervi ok sem maradhat ki.

A megelőzésnek számos módja akad, azaz érdemes letenni a cigarettát vagy legalábbis áttérni nikotinmentes variációra, mert a nikotin igencsak rosszul érinti az érhálózatot. A megfelelő testsúly fenntartása is elengedhetetlen ahhoz, hogy a libidó tökéletesen működjön. Mivel az elhízás könnyen merevedési zavarokat okozhat, ezért érdemes többet sportolni, ha úgy érzed, hogy kezdenek felkúszni azok a bizonyos plusz kilók. 

Ugyanilyen lényeges a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás is, hiszen annak hiánya könnyen megmutatkozhat abban, hogy nem ágaskodik úgy, ahogy régen.

Az étkezéssel is sokat tehetünk a megelőzésért, amiben nagy segítségünkre lehet az úgynevezett mediterrán étrend. Ez leginkább sok zöldségből, gyümölcsből, fehér húsból és halból áll. Olaj tekintetében pedig az olívaolaj az, ami leginkább használatos. 

Nem mehetünk el szó nélkül a mentális egészség mellett sem, mert a legtöbb esetben ez az egyik fő kiváltó ok. A túlzott terhelés senkinek nem tesz jót, és valami módon lecsapódik. Van, akinek a gyomrára húzódik, míg másnak a szexuális teljesítőképessége látja kárát. 

Mivel orvosolható?

Első lépésként ne szégyelld, hiszen sokkal több embert érint, mint ahányan bevallják és beszélnek róla. Tehát ha azt tapasztalod, hogy néha nem működik a szerszámod, akkor érdemes végiggondolni, hogy alkalmi potencianövelőt válassz, vagy inkább kúraszerű növekedés mellett döntenél.

Az egyik legjobb hatóanyag, ha potencianövelésről van szó, az a koreai ginzeng. A legtöbb potencianövelő alapját képezi, tehát akár alkalmi tablettáról van szó, akár teáról, minden formában fogyasztható. Igazi csodaszer azoknak a férfiaknak, akik kipróbálták, a jelentős részének rövid időn belül segített megoldani a problémáját. 

Végül pedig az L-arginin az, ami abban segít, hogy tágítja és lazítja a vérereket. Ez annak köszönhető, hogy fokozza a nitrogén-oxid termelését a szervezetben.

Ahogy látható, mindig van megoldás, nem kell kétségbe esni, ha merevedési zavar merül fel, csak az a fontos, hogy tudd, hogy merre indulj!