Praktikus tanácsok a téli kézápoláshoz

Wellness

Beköszöntött a fagyos, hideg időjárás. A szekrényből előkerülnek a télikabátok, vastag ruhák, sál, sapka, és tetőtől talpig jó melegen felöltözünk, amikor kilépünk az utcára. Az emberek nagy része azonban egyvalamiről megfeledkezik. Mi a helyzet a kézfejekkel? Nem csoda, ha a téli időszakban szinte mindenkinek szárazak a kezei, hiszen az időjárás igencsak kíméletlen velük. Épp ezért megérdemelnek egy kis plusz törődést.

Miért kell időt szánni a rendszeres kézápolásra?

Ha a bőrápolás és az öregedés elleni küzdelem a cél, akkor a legtöbben az arcukra fókuszálnak. Speciális arctisztító szerek, szérumok, anti-aging krémek, hámlasztók… rengeteg különböző kozmetikummal próbáljuk meg fiatalon tartani az arcbőrünket. De vajon miért nem foglalkozunk ugyanennyit a kezeinkkel? Hisz a kezek szintén árulkodhatnak a korunkról.

A kézfej bőre ugyanis rendkívül vékony, ennek ellenére folyamatosan ki van téve a káros külső hatásoknak. A hideg szél, a téli fagyok, az UV-sugárzás, a benti száraz, meleg levegő egyaránt irritálja. Nem is beszélve a szappanokról, tusfürdőkről, mosószerekről vagy az olyan munkákról, amik igénybe veszik a kezeinket. Télen pedig általában súlyosabb a helyzet, hiszen a legtöbbünk keze kiszárad, repedezik, hámlik, ami irritációt és fájdalmat okoz. Itt az ideje tehát egy kis extra téli kézápolásnak!

A bársonyos puhaság záloga

A kézfej selymességének megőrzéséhez a legfontosabb dolog a gyakori krémezés! A rendszeres hidratálással ugyanis megelőzhetjük a kiszáradást, ezáltal a bőr is megőrizheti puhaságát. Ne legyünk restek akár minden egyes kézmosás után hidratáló kézkrémet használni. Töltsük fel a készleteinket a Helia-D kínálatából, és legyen egy tubus krém a táskánkban, a munkahelyünkön és otthon, akár a lakás több pontján is. 

Krémezzünk, amilyen gyakran csak eszünkbe jut, ne várjuk meg, amíg kiszárad a bőrünk. A jelenlegi járványos időszakban ráadásul a higiéniára is kiemelten oda kell figyelni, ám az alkoholos kézfertőtlenítők sajnos cseppet sem kíméletesek a bőrrel. 

Ha nem szeretnénk túl gyakran használni, akkor húzzunk inkább egyszer használatos gumikesztyűt a zsúfolt helyeken – persze hazaérkezéskor az alapos kézmosás még így sem maradhat el. Szerencsére itt is csökkenthető az irritáció, ha bőrbarát, natúr termékeket használunk. 

Téli “wellness” a kezeknek

Néha a kézfejek is megérdemelnek egy kis kényeztetést! Havonta legalább egyszer áztassuk be kellemesen meleg, illóolajokkal dúsított vízbe, majd amikor a bőr megpuhult, akkor egy finom szemcséjű bőrradírral gyengéden masszírozzuk át, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket.

Utána reszeljük formára, és polírozzuk fel a körmeinket, majd kenjük be egy sűrű, tömény, gazdagon hidratáló kézkrémmel, és húzzunk egy kényelmes, vékony pamutkesztyűt. Legjobb, ha mindezt este, lefekvés előtt végezzük, így másnap reggelre csodálatosan puha és selymes kezekkel ébredünk.