Holnap halhatatlanná válik Jamie Lee Curtis

Világ

A magyar származású világsztár holnap megkapja a Hollywood-i színészek legnagyobb elismerését: kéz- és láblenyomatát teszi le a Kínai Színház előtt október 12-én, szerdán, a hagyományos, ünnepi szertartás keretében.

A holnapi napon, helyi idő szerint délelőtt 11 órakor tartják azt az ünnepélyes kéz- és láblenyomat vételi szertartást, amelyen az amerikai színésznő, Jamie Lee Curtis – a legendás Hollywood-i magyar színész, Tony Curtis lánya – véglegesen és szó szerint beírja a nevét Hollywood történelmébe. A folyékony betonba ilyenkor a sztárok kéz- és láblenyomata kerül, valamint aláírásukkal is hitelesítik a rendhagyó emléktáblát. Ezt az elismerést csak a legnagyobb világsztárok érdemelhetnek ki Hollywood-ban.

Kamerakép a Knives Out premierjéről, riporter: Vida Virág, operatőr: Hasulyó János.

A hagyomány szerint egy-egy pályatárs-barát méltatja ilyenkor a elismerést kapó színészt. Holnap Jamie Lee Curtis barátnője, Melanie Griffith tartja az ünnepi beszédet.

Jamie Lee Curtis Tony Curtis lánya szoros kapcsolatot ápol Magyarországgal a korábbi Los Angeles-i magyar főkonzul, Bokor Balázs által alapított Magyar Hollywood Tanács jóvoltából. A szervezet tavaly Tony Curtis-díjjal tüntette ki a színésznőt mátészalkai magánlátogatása során, melyet a Magyar Hollywood Tanács szervezett részére.

– Vida Virág –

Kezdőkép: Jamie Lee Curtis 2021-ben Bokor Balázzsal a Magyar Hollywood Tanács elnökével, volt Los Angeles-i főkonzullal, Mátészalkán, a Tony Curtis-díjjal.