A békéről és a háború megszüntetéséről tartott konferenciát a HWPL 

Világ

A jelenlegi korszakban, ahol az egyének életének biztonságát folyamatosan fenyegetik a kiterjedt konfliktusok, a béketeremtésnek jelenleg olyan rendszerré kell fejlődnie, amely a béke értékeit, normáit és kultúráját támogatja minden ország, közösség és egyén számára, a globális közösség együttélésének és kölcsönös függésének közös elvei alapján.

2022. március 14-én a HWPL 6. éves megemlékezését a “Béke Nyilatkozatáról és a Háborúszünetről” (DPCW) online tartották több mint 5000 résztvevővel, a Béke intézményesítése: Jogi alap létrehozása a fenntartható békéért témában.

Az ENSZ-hez kapcsolódó NGO “Mennyei Kultúra a Világbéke és a Fény Helyreállítására” (HWPL) támogatta a kormányok és a civil társadalom azon erőfeszítéseit, amelyek a béke intézményesítéséhez vezetnek az egyes társadalmakban. A 2016-ban kihirdetett DPCW útmutatót adott a polgárok által vezetett békepártoláshoz, összhangban azokkal a nemzetközi szervezetekkel, köztük az ENSZ-szel, az Afrikai Unióval (AU) és az EU-val, amelyek a normatív iránymutatást hangsúlyozták, mint a jelentős konfliktusmegoldás szabványát a részvétellel. nők és fiatalok.

Dr. Kamal Hossain, a Nemzetközi Jogi Szövetség (ILA) bangladesi szervezetének elnöke a következőket mondta:

“A béke elérésének előfeltétele a népek elidegeníthetetlen jogainak biztosítása, amelyek közé tartozik a törvény előtti egyenlőség, a törvény egyenlő védelme, a megkülönböztetés tilalma, az egyesülési szabadság, a gyülekezés szabadsága és a véleménynyilvánítás szabadsága.”

Emellett Anna Cervenakova asszony, a HWPL Nemzetközi Jogi Béke Bizottságának tagja megemlítette: “A világban zajló válságban a kormányok felteszik a kérdést, hogy milyen lépés lenne a legjobb lépés a vészhelyzet leküzdése érdekében. Az emberi fejlődés számára a közegészségügyi vészhelyzet, a klímaváltozás, a gazdasági hanyatlás, az emberi jogok korlátozása leküzdésével eljutunk oda, hogy ezeket a terheket hogyan oldják meg a kormányok intézményei. , a kormányok oldalán, ezért fontos, hogy melyek a prioritások az intézményi programjukban.”

Az egyik előadó, Prof. Rommel Santos Diaz, az Universidad INCE nemzetközi jogi szakértője elmondta, hogy a Dominikai Köztársaságban a kormányhivatalok, köztük a Szenátus, a Külügyminisztérium és a Legfőbb Ügyészség együttműködnek civil szervezetekkel a „ az állam döntéshozatala az állampolgárok biztonságával és az emberi jogokkal kapcsolatos közpolitikák terén” a DPCW alapján.

Moulana Shafiek Nolan, a dél-afrikai westridge-i imám a vallási konfliktusokból eredő fenyegetésekre reagálva kijelentette:

“(T)A DPCW hangsúlyozza a vallások közötti béke és a vallási konfliktusok megszüntetésének fontosságát. A HWPL által szervezett havi szentírási párbeszéd különös célja, hogy megteremtsen egy platformot a vallási szentírásokkal és gyakorlatokkal kapcsolatos félreértések felszámolására, tükrözve a DPCW-ben kifejezett értékeket.”

Man Hee Lee, a HWPL elnöke azt mondta, hogy háborúk és konfliktusok továbbra is előfordulnak, mivel „ha a jelenlegi nemzetközi jog szerint állítólag szükséges, háborúk kirobbanthatók, ezért ez nem vethet véget a háborúnak”. Kiemelte, hogy a globális falu minden tagjának egyesülnie kell a „béke hírnökeként”, hogy „egy olyan dolgot (nemzetközi békejogot) hozzon létre, amely békét teremthet”.

Február 28-án a HWPL közleményt adott ki Oroszország Ukrajna elleni inváziójáról, amely magában foglalja a menekültek védelmét és a háború elleni globális ifjúsági szolidaritást, és azt 192 országba juttatja el. A DPCW olyan békeelveket mutat be, amelyeket a nemzetközi társadalom támogatnia kell, mint például az erőszak alkalmazásának tilalma, a vallásszabadság előmozdítása és a polgári részvétel a béke kultúrájának terjesztése érdekében. Kiemeli, hogy a fenntartható béke a globális társadalom minden tagján keresztül érhető el, ha nemcsak a nemzetállamokat, hanem a nemzetközi szervezeteket és minden állampolgárt is a békeépítés főszereplőiként azonosítanak.

A DPCW vagy az Oroszországra és Ukrajnára vonatkozó nyilatkozat teljes szövegét a következő oldalon találja: www.hwpl.kr (x)