Korábban is gond volt az asszisztenssel, aki fegyvert adott Alec Baldwinnak

Világ

A férfi egy két évvel ezelőtti forgatáson sem tartotta be a fegyverekkel és robbanóanyagokkal kapcsolatos biztonsági előírásokat.

Alec Baldwin úgy tudta, biztonságos az a fegyver, amit a kezébe adtak, holott az éles lőszerrel volt megtöltve. Forgatás közben a színész két embert lőtt le, egyikük, Halyna Hutchin életét vesztette.

Már két évvel ezelőtt, az Into the Dark című sorozat forgatásán is belső panaszt nyújtottak be Dave Halls ellen – írja a Guardian cikke alapján a 24.hu. Ő az az asszisztens, aki töltött fegyvert adott Alec Baldwin kezébe a színész új-mexikói filmjének forgatásán.

A férfi a 2019-es forgatáson sem volt kellőképpen elővigyázatos, akkor sem tartotta be a fegyverekkel és robbanóanyagokkal kapcsolatos biztonsági előírásokat, ami miatt Maggie Goll kellékes, pirotechnikus panaszt is tett. Ezt Goll mondta el, aki két évvel ezelőtt és most is együtt dolgozott Hallsszal.

Az asszisztens dolga lett volna bejelenteni, hogy lőfegyvert fognak használni egy adott jelenetben, ám Goll szerint Baldwin filmjének forgatásán ezt mindig valaki más jelentette be. A pirotechnikus szerint olyan is volt, hogy úgy hagyták abba a munkát, hogy a fegyvereket nem vitték vissza a helyükre. De ettől függetlenül úgy gondolja, nem egy ember felelős a történtekért.

Az is kiderült, a tragédia előtt nem sokkal többen is felmondtak a produkcióban, mert szerintük nem figyeltek oda a megfelelő biztonsági protokollra, a kellékfegyverek a forgatás során többször is elsültek.