Visszaküldte a focira kapott 120 milliót a polgármester: “Költsék az egészségügyre!”

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Penyige önkormányzata több mint 120 millió forintot utalt vissza az államnak, amelyet eredetileg a megyei harmadosztályban szereplő csapatuk focipályájának korszerűsítésére kaptak.

Infektológus: a halálos áldozatok nagy része az idős, beteg emberek közül kerül ki

A koronavírus-járvány halálos áldozatainak nagy része az idős, krónikus betegséggel küzdő emberek közül kerül ki – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Meghalt két idős beteg, 447-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt újabb két, 90 év feletti, alapbetegségekkel küzdő beteg a koronavírus-járványban Magyarországon, az azonosított fertőzöttek száma 447-re nőtt – olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra hétfőn feltett közleményben.

Fertőzöttek millióira és akár 200 ezer halottra lehet számítani az Egyesült Államokban

Az új koronavírus által megfertőzöttek száma több millió is lehet, a halottaké pedig akár a 200 ezret is elérheti az Egyesült Államokban – figyelmeztetett Anthony Fauci, a koronavírus-járvány elleni küzdelem amerikai kormányzati munkacsoportjának egyik tagja vasárnap a CNN hírtelevíziónak adott interjújában.

Franciaországban 250 beteget szállítottak át túlterhelt kórházakból

A koronavírus-járvány kezdete óta vasárnap szállították át a legtöbb, mintegy 250 súlyos, de stabil állapotban lévő beteget a túlterhelt kelet-franciaországi kórházakból a déli országrészbe és Németországba – közölte vasárnap este Jérome Salomon, az egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója.