DVSC-Rapid Wien

Két magyar is szerepel a legfiatalabb válogatott gólszerzők toplistáján

Sport

Horváth József és Schlosser Imre személyében két magyar is szerepel a legfiatalabb válogatott gólszerzők tízes listáján, amelyet az európai játékosokról készített a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) a hétvégi Eb-selejtezők után.

Az IFFHS hétfőn közzétett rangsorában a harmadik a spanyoloknál 16 évesen és 57 naposan pályára lépett Lamine Yamal, aki ráadásul debütálóként talált be a georgiaiak feletti 7-1-es sikerrel zárult pénteki mérkőzésen. A lista élén az ír Samuel Johnston áll, aki 15 évesen és 160 naposan volt eredményes – csapata becsületgólját szerezve – Wales ellen az 1882-es barátságos mérkőzésen (1-7). Mögötte a második az a Horváth József, aki a Cseh- és Morvaország válogatottjával 1906. október 7-én vívott és 4-4-gyel zárult prágai barátságos meccsen, 16 évesen és 12 naposan két gólt is szerzett a magyar együttesben.

Az örökrangsorban hetedik honfitársa, Schlosser Imre 17 éves és 24 napos volt, amikor gólt lőtt 1906. november 4-én, az osztrákok ellen játszott és 3-1-es magyar győzelmet hozó barátságos mérkőzésen.