DVSC-FTC 0-2

Nyert a Felcsút Pakson, győzelmi kényszerben lesz a Loki a Fradi ellen

Sport

A Paks hazai pályán 2-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától a dobogóért küzdő csapatok mérkőzésén, a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának pénteki nyitányán.

A győzelemmel a vendégcsapat az ötödikről a harmadik helyre lépett előre. A Debrecen, amely ugyancsak a dobogóért harcol, szombaton megelőzheti a Puskás Akadémiát, de ehhez győznie kell a bajnok Ferencváros vendégeként.

A harmadikról a negyedik helyre visszacsúszó Paks vereségével eldőlt, hogy a második helyezett Kecskemét biztosan második lesz, ezzel a Konferencia Liga selejtezőjében szerepelhet majd.

OTP Bank Liga, 32. forduló:

Paksi FC-Puskás Akadémia FC 0-2 (0-0)

Paks, 2612 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Plsek (75.), Corbu (94.)

Így áll az élmezőny az első pénteki mérkőzés után:

Valahogy muszáj lenne győznie a Lokinak a Groupamában, ha még bronzérmes álmokat dédelget, mert az utolsó fordulóban a Felcsút a nem túl acélos (bár a kiesés ellen foggal-körömmel küzdő) Honvéd otthonába látogat, míg a Paks a biztos bentmaradó Zalaegerszeghez utazik. A Loki pedig az Újpestet fogadja az utolsó fordulóban – reméljük, nem tét nélküli meccsen.

Blagojevic: a végsőkig küzdeni fogunk

A Loki szerb vezetőedzője a dvsc.hu-nak ecsetelte, hogy mire számíthatnak a szurkolók a szombati FTC-DVSC mérkőzésen.

Először is gratulálok a Ferencvárosnak a bajnoki címhez, valamint az Európa Ligában való szerepléshez. A fővárosiak nagyon jó szezont zártak. Tisztában vagyunk az erejükkel és tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Ugyanakkor, jogunk van reménykedni és hiszünk önmagunkban. Az elmúlt időszakban nem beszéltem a dobogóról, de két mérkőzéssel a vége előtt azt mondhatom, hogy a végsőkig küzdeni fogunk és ambiciózusak vagyunk. A sorsolást nézve talán nekünk a legnehezebb az utunk, de jogunk van reménykedni. Nem kételkedem a zöld-fehérek motiváltságában, hiszen valószínűleg a lehető legjobban szeretnék zárni a szezont hazai pályán, már csak a szurkolóik miatt is. Tiszteljük az ellenfelet és tisztában vagyunk az erejével, de ettől függetlenül harcolni fogunk

mondta Srdjan Blagojevic.