Marco Rossi

Marco Rossi szerint a magyar labdarúgóknak a szakmai előrelépés a legfontosabb

Sport

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szimpatikusnak tartja, hogy játékosai a szakmai előrelépést fontosabbnak tartják a pénznél a klubváltások tekintetében.


Az olasz szakember a Mol szerdai sajtóeseményén a közmédiának elmondta, hogy a válogatott utóbbi két mérkőzésén nagyon jól működött a kommunikáció a pályán. Hozzátette, a továbbiakban is lépésről-lépésre fogja építeni a csapatot, és minél feljebb szeretne jutni a FIFA világranglistáján.

A fejlődést a klubváltások is elősegíthetik azzal, hogy a játékosok a szakmai értékeket helyezik előtérbe. Szalai Attila, Sallai Roland és Kerkez Milos iránt is több komoly együttes érdeklődik.

“Nagyon szimpatikus, hogy a játékosaimat jobban érdekli a szakmai fejlődés, mint a pénz, ez pedig a nemzetközi futballban nagyon ritka” – fogalmazott a kapitány.

Marco Rossi kitért Ádám Martinra és Németh Andrásra is, amikor Szalai Ádám utódjáról kérdezték, és megerősítette, hogy mindkettejüknek magasabb szintre kellene lépniük, hogy végig tudják játszani a válogatott mérkőzéseket.

(MTI)

Kezdőkép: MTI/Koszticsák Szilárd