Kisvárda-DVSC 0-1

Kisvárda – DVSC 0-1: dobogón a Loki!

Sport

A DVSC Babunszki góljával 1-0-ra verte idegenben a Kisvárdát, ezzel a szezonban először (és reméljük, korántsem utoljára) fellépett a dobogóra. A Loki történelme első győzelmét aratta a szabolcsi kisvárosban.

OTP Bank Liga, 23. forduló.

Kisvárda-DVSC 0-1 (0-0).

Várkerti Stadion, 2600 néző. Vezette: Káprály.

Kisvárda: Petkovic – Hej, Kovacic, Melnik, Leoni – Karabelov (Lucas, 71.), Ötvös – Spasic (Navratil, 46.), Makowski, Camaj (Ilievski, 71.) – Mesanovic (Czérna, 84.). Vezetőedző: Török László.

DVSC: Milosevic – Romanchuk, Lagator, Deslandes, Ferenczi – Ojediran (Varga J., 71.), Loncar – Varga K. (Bévárdi, 90.), Dzsudzsák (Dreskovic, 90.), Kyziridis (Sós, 71.) – Dorian Babunski (Mance, 68.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Dorian Babunski (48.).

Sárga lap: Lagator (65.).

Lendületesen kezdett a hazai csapat, de vezetést nem tudott szerezni, negyedóra elteltével pedig kiegyenlítetté vált a játék. Noha egyik fél sem volt képes ráerőltetni akaratát az ellenfélre, a Debrecen mégis közelebb járt a gólhoz, mert akciói veszélyesebbek voltak, egy ízben például Petkovic tolta kapufára Babunski közeli lövését. A szünet előtti hajrában aztán a Kisvárdának is akadt ziccere, de Camaj hét méterről csúnyán a kapu fölé lőtt.

A második félidő debreceni góllal indult, amely egy mintaszerű ellentámadás végén született.

Hátrányban a Kisvárda magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és bár átlövésből voltak veszélyes kísérletei, összességében nem tudott nagyobb nyomást gyakorolni a vendégek kapujára. A hajrában is meddő mezőnyfölényben futballozott a Kisvárda, míg a Debrecen ekkor már kizárólag a védekezésre és minimális előnyének megtartására koncentrált. A hazaiak pontatlan játéka miatt ez nem is okozott komolyabb nehézséget a Lokinak, amely így sporttörténelmi győzelmet aratott.

A tabella: