Bondár Anna teniszező

Bondár Anna a Roland Garroson már több meccset szeretne nyerni

Sport

A következő, párizsi Grand Slam-tornán már több mérkőzést szeretne nyerni Bondár Anna, aki az ausztrál nyílt teniszbajnokságon megszerezte élete első GS-főtáblás győzelmét.

A világranglistán 81. játékos a melbourne-i nyitókörben a román Ana Bogdan ellen “esett át a tűzkeresztségen”, majd a második fordulóban kikapott a 2017-ben Roland Garros-győztes Jelena Ostapenkótól.

“A Bogdan elleni siker nagy megkönnyebbülés volt, mert tavalyról ez hiányzott, hiába voltam mind a négy Grand Slamen főtáblás, meccset nyernem nem sikerült”

– nyilatkozott a Hajdúszoboszlói Városi Televízióban.

“Most nem izgultam, agresszív voltam, és a fontos pillanatokban én hoztam meg a jobb döntéseket. Ostapenko a mezőny egyik legtámadóbb teniszét játssza, ennek ellenére szerváltam az első szettért, aztán a második játszma megnyerésével egyenlítettem, de az utolsó szettben sajnos nem tudtam tovább emelni a szintet.”

Az MTI érdeklődésére a 25 éves játékos kifejtette, a lett rivális ellen utólag annyit csinálna másként, hogy a nyitószett rövidítésében máshogy szerválna, illetve legszívesebben az egész 7-5-re elvesztett tie-breaket újrajátszaná.

Az adelaide-i évkezdetre visszautalva Bondár Anna közölte, idei első meccsével nagyon elégedett volt az olasz Jasmine Paolini ellen, és az a győzelem sokat számított a folytatásban.

“Igaz, utána kikaptam kétszer ugyanott, de sikerült olyan formába lendülnöm, amivel aztán meccset nyertem Melbourne-ben”

– jelentette ki.

“Fizikálisan nagyon jó állapotban vagyok, erre mindig számíthatok. Az idén sok egyéb mellett szeretnék abban is fejlődni, hogy kellő agresszióval hamarabb átvegyem az irányítást a labdamenetekben.”

A Hajdúszoboszló SE sportolója a jövő héten Lyonban, majd Linzben szerepel, tavasszal Amerikában versenyez, májusban pedig következik Párizsban az év második GS-viadala.

“Salakon nőttem fel, ez a kedvenc borításom, a Roland Garros pedig az egyik kedvenc tornám. Tavaly párosban a negyeddöntőig jutottam, idén pedig már az a cél, hogy több meccset nyerjek ott”

– tette hozzá a szeghalmi születésű teniszező.

(MTI)