Szijjártó Péter és Dzsudzsák Balázs

Szijjártó: “Dzsudzsák a barátom, sok időt töltünk együtt. A károgóknak azt üzenem, lehetett volna előtte vagy utána csinálni”

Sport

Furcsán érvelt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Sportrádiában, amikor Dzsudzsák Balázs utolsó válogatott meccséről kérdezték. Mint emlékezhetünk, több éves kihagyás lett újra válogatott a DVSC csapatkapitánya, csak azért, hogy ő legyen az egyedüli pályára lépési rekorder.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, ebben az ügyben nem tud elfogulatlan véleményt megfogalmazni – tekintettel arra, hogy a barátjáról van szó, akivel hosszú évek óta nagyon jó kapcsolatban vannak, és sok időt töltenek együtt, és a gyerekeinek is példaképe.  Szijjártó biztos abban, hogy megérdemelte a búcsúmeccset.

Én egyáltalán a felvetést is irreálisnak tartom, hogy bárki megkérdőjelezze azt, hogy a Balázsnak járt-e egy búcsúmeccs a válogatottban. Ő olyan nemzet válogatottsági csúcstartója, ahol Puskás Ferenc, Nyilasi Tibor, Czibor Zoltán, Kocsis, Budai, Göröcs játszottak, tehát nem is értem, hogy vetődhet ez fel, hogy Balázs esetében ezt bárki megkérdőjelezze

– mondta a politikus, hozzátéve, Dzsudzsák Balázs utolsó válogatott meccsén nem látszott, hogy ez az utolsó lenne.

Szijjártó Péter beszélt első találkozásukról is. Emlékei szerint akkor ismerkedtek meg, amikor Dzsudzsák az Anzsi Mahacskalába igazolt, és a politikus sokakkal ellentétben úgy gondolta, nem szégyen az orosz bajnokságba szerződni, mert akkor az “erősen felívelő ágban” volt. Szijjártó úgy emlékszik, az Anzsi “orosz élklub volt” – a már csak amatőr klubként működő dagesztáni csapat jelenleg a harmadik vonalban vitézkedik.

Említést tett Dzsudzsák sokat kritizált menedzseréről, Vörösbaranyi Józsefről is. Megtudhattuk a minisztertől, hogy “Jóska” neki földije (szintén győri származású), végül visszatérve barátjára azt ecsetelte, hogy sokan nem látják, mennyi munkával, alázattal és lemondással érte el Dzsudzsák azt, amit.

Szijjártó Péter elmondta, nagyon büszke, hogy Dzsudzsák lett az egyedüli csúcstartó, a károgóknak meg azt üzeni, hogy lehetett volna utána vagy előtte csinálni.