Fekete Tivadar Nyíregyháza Spartacus sportigazgatója

Új sportigazgatót neveztek ki a Szparinál

Sport

A vasárnapi mérkőzés után a Szpari játékosai szünetre vonulnak el, de a tavaszi szezonban változások lesznek  a keretössszetételében. Révész Bálint elnök bejelentette, hogy a jövőben Fekete Tivadar lesz a csapat új sportigazgatója.

Az elnök elégedetlen volt a csapat őszi szezonbeli teljesítményével, ezért szükségesnek érezte a személyi változtatásokat.

– Nagyon csalódott vagyok az elért eredmények kapcsán, ezt nem is titkoltam sem a játékosok, sem pedig a klub dolgozói előtt. A vállalkozásaim évek óta sikeresen működnek, a Spartacus Torna Club nemzetközi versenyekről tér haza érmekkel, a fiam már egy neves csapat Formula-3-as autóját vezetheti, a Révész Racing másodszor lett Európa-bajnok, Kiss Norbertet pedig negyedik EB címéhez segítettük. Egyedül a labdarúgó együttes eredményei nem hozzák azt a szintet, amit elvárok tőlük, pedig minden feltételt biztosítok ehhez. Nagyon sok ígéretet kaptam az elmúlt években, melyek aztán nem párosultak eredménnyel. De nem adom fel, teljes mellszélességgel a Szpari mellett állok – mondta Révész Bálint elnök.

Az új sportigazgató Fekete Tivadar helyi kötődéssel is rendelkezik, hiszen édesapja nyíregyházi származású és a rokonai egy része jelenleg is itt lakik. Korábban a Szentlőrinc együttesénél dolgozott hét évig sportigazgatói pozícióban. 2019/2020-as idényben kiharcolta a csapattal az NB-II-be kerülést, és bár az egyik legkisebb költségvetéssel gazdálkodtak, sikerült kivívniuk a bennmaradást.

Én mostantól folyamatosan itt vagyok, és csak a Szpariért dolgozok, együtt lélegzek majd a játékosokkal, a stábtagokkal. El kell érnünk azt a közeljövőben, hogy Nyíregyházának versenyképes csapata legyen ebben az osztályban. Nem vagyok az a típus aki hatalmas ígéreteket tesz, szeretném, hogy a tetteim igazoljanak majd. Ez nem megy egyik napról a másikra, de hiszek abban, hogy sikeres klub lehetünk. Elhivatott, fanatikus embernek tartom magam, nagyon várom már az első aktív napokat, amikor a csapattal dolgozhatok – mondta Fekete Tivadar.

A klub operatív irányítását Dankó Gergő végzi, Kósa Árpád pedig a stadionberuházás kapcsán projektmenedzseri feladatokat lát el. A csapat új edzőjét még nem találták meg, de mindenképpen olyan edzőt keresnek, aki ismeri a másodosztályt, a csapatokat, és dolgozott már ebben a bajnokságban.